Ексклюзиви
середа, 05 січня 2011 20:24

Стає популярною професія покоївки

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Валентина Зарудняк
Валентина Зарудняк

— Коли знайомі питають, куди піти вчитися, щоб мати хорошу роботу, раджу йти на газоелектрозварювальника. Їх запрошують працювати на машинобудівні підприємства в Могилів-Подільський, Турбів, Бар. А також до всіх автомайстерень, — каже начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості Валентина Зарудняк, 46 років. — І зарплата в них вище середньої, приблизно 3 тисячі гривень. Ще можна йти на плиточника, теж перспективна професія.

Які спеціальності будуть затребуваними наступного року?

— Враховуючи, що область аграрна, популярними будуть трактористи, машиністи сільгоспвиробництва, слюсарі-ремонтники — їх беруть на цукрові заводи. Серед жінок — перукарі, продавці, кухарі, в'язальниці трикотажних виробів.

Із нового року планують звільнити понад 3 тис. держслужбовців. Чи зможе центр зайнятості забезпечити їх роботою?

— Держслужбовців мають попередити за два місяці до звільнення. Якщо буде таке розпорядження, будемо готувати для них профпідготовку. Можливо, частину доведеться перевчити. Але головне, що маємо запропонувати їм працю із зарплатнею не нижчою, ніж була.

Якихось незвичних спеціалістів довелося готувати цього року?

— Готували водолаза для Ямпільського центру зайнятості. Він учився на базі Київської морської школи. У нас є можливість підготувати будь-якого спеціаліста. Якщо не зможемо в нашій області, тоді зв'язуємося з іншими регіонами. Скажімо, останнім часом стає популярною професія покоївки, а їх готують лише в Криму. Там також учать агентів з організації туризму, ковалів і бондарів.

Зараз ви читаєте новину «Стає популярною професія покоївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути