четвер, 20 березня 2008 19:12

Самотнім старим людям побудують центр

У селі Ялтушків Барського району Вінниччини планують звести соціально-реабілітаційний центр для одиноких престарілих людей "Теплий дім".

Це буде спальний комплекс на 150 однокімнатних квартир, лікувально-медичний центр на 30 ліжок, поліклініка, аптека, сауна, господарчі будівлі, майстерні та церква. Будівництво вартістю 150 млн грн мають розпочати за місяць.

— Старики з усієї України житимуть тут постійно, працездатні зможуть працювати в майстернях, — зазначає заступник керівника апарату Барського райвиконкому Ольга Помилуйко, 48 років. — Плануємо збудувати 16 квартир для спеціалістів, чотири котеджі для керівників закладу та дитсадок. У Ялтушкові з"являться додаткові робочі місця.

Замовником будівництва і організацією, яка фінансує роботи, виступає благодійний фонд "Ветеран". Його президент Ольга Лавриненко обіцяє, що це буде заклад відкритого типу.

— Вона шукала місце під такий заклад по всій Україні, — каже Помилуйко. — Кругом була проблема із землею. Голова нашої райадміністрації Павло Марцинковський пообіцяв під таку благородну мету виділити землю.

Ольга Лавриненко побувала в кількох селах Барського району. Вибрала Ялтушків. Воно газофіковане. У центрі — будівля колишнього панського маєтку. Донедавна там була контора цукрозаводу. Торік підприємство закрили, приміщення пустує. Розташоване воно в парку, поряд є ставок та недобудований 16-квартирний житловий будинок.

— Для Ялтушкова цей проект — знахідка, — продовжує Помилуйко. — На території сільради проживає 12 тисяч людей, виробництва немає. У "Теплому домі" працюватимуть майже 100 чоловік обслуговуючого персоналу.

У селі діє лікарня. У ній щозими живе 15—20 одиноких ялтушан.

Зараз ви читаєте новину «Самотнім старим людям побудують центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути