пʼятниця, 07 вересня 2007 07:14

Розшукують власників цукрозаводу в Корделівці

Цієї осені не запустять у роботу цукровий завод у селі Корделівка Калинівського району. 450 працівників підприємства створили комітет його порятунку.

— Цьому заводові 162 роки, — говорить член комітету 56-річна Любов Павлюк. — Він навіть при німцях не зупинявся. А тепер іноземці його порізати хочуть.

Три роки тому завод купив азербайджанець Тельман Меджидов. Торік перепродав акції своїм співвітчизникам Тафіру Махмудову та Джаханіру Гасанову. Вони створили підприємство "Цукор Агро МТ".

— Поля буряками не засівали, щорічний ремонт обладнання не робили, — продовжує Любов Павлюк. — Боїмося, що вони тихцем поріжуть завод на брухт і вночі вивезуть.

Виконавчий директор "Цукор Агро МТ" Володимир Мазур говорить, що за останні два місяці бачив лише Гасанова.

— Приїхав і без пояснень заявив, що завод робити не буде, — говорить Мазур. — Люди почали жалітися, що в Пенсійний фонд нічого не перераховуємо. Це ж кримінальна справа!

Калинівська райадміністрація надіслала власникам заводу листа із запитаннями про їхні подальші наміри.

— Нас два місяці ігнорують. Ми змушені були звернутися до міліції і подати власників у розшук, — каже начальник управління економіки райдержадміністрації Ольга Полюбаш, 47 років.

Цього року на Вінниччині працюватиме 22 цукрозаводи. Крім Корделівського, не запустять у роботу завод у Кирнасівці. Нині його продають.

Зараз ви читаєте новину «Розшукують власників цукрозаводу в Корделівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути