Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2008 19:33

Росіян здивувало погане приміщення обласного театру ляльок

Автор: фото: Тетяна КУЦ
  У вінницькому театрі ляльок. Під час вистави ”Гуси-лебеді” театру з Набережних Челнів актори викликали на сцену вінницьких дітей. Вони  грали у сцені разом з Іванком, якого  викрадають гуси-лебеді
У вінницькому театрі ляльок. Під час вистави ”Гуси-лебеді” театру з Набережних Челнів актори викликали на сцену вінницьких дітей. Вони грали у сцені разом з Іванком, якого викрадають гуси-лебеді

Виставу "Гуси-лебеді" російською мовою для вінницьких дітей зіграли в суботу актори з міста Набережні Челни Республіки Татарстан в Росії. Дійство відбувалося в обласному театрі ляльок.

У виставі грають три актори. Найбільше здивувала публіку розв"язка казки. Прилітають Гуси-лебеді, передають шкарпетки від Баби-Яги та кажуть, що вона сумує за хлопчиком.

Трупу на чолі з директором 47-річною Зухрою Митрофановою запросив до Вінниці місцевий театр ляльок на своє 70-річчя.

Виставу "Гуси-лебеді" вінницькі лялькарі побачили на міжнародному фестивалі у Волгограді минулої осені.

— Колегам із Вінниці ми сподобалися, — згадує Зухра Митрофанова. — На одному столі граємо три казки: "Гуси-лебеді", "Колобок" і "Вовк та семеро козенят".

Актори з Татарстану їхали до Вінниці дві доби потягом. Найбільше здивувало, що в Україні досі цвітуть квіти.

— Я у вас ще ніколи не була, — продовжує. — Але в мене багато друзів звідси. Свого часу я хотіла вийти заміж за хохла. Мені подобалося його прізвище — Нєстєренко. Думала, що побачу старенькі хатки під соломою, а тут сучасне місто. Нас поселили в гарному парку, в санаторії Коцюбинського на Старому місті. Там білки бігають. Ми їх годуємо.

Жінка вражена, в якому приміщенні доводиться працювати її вінницьким колегам:

— Гіршого приміщення театру я ще не бачила.

Вінницький театр ляльок розміщений на першому поверсі 5-поверхового  будинку. День народження відзначатимуть в концертній залі "Плеяда".

— Наше приміщення мале й не зможе вмістити всіх, — зазначає головний режисер театру Олександр Свіньїн, 45 років.

— Гостей буде багато, — каже про ювілей директор театру 66-річний Михайло Байдюк. — Ми очікуємо 150 чоловік. 3 жовтня приїдуть колеги з Білорусі, Волгограда, Батумі й половина лялькових театрів України.

3 жовтня в театрі ляльок відбудеться презентація книги про історію закладу "Золотий ключик до країни щастя". Її написав член-кореспондент Академії мистецтв України Ростислав Коломієць. Наклад книги — 1 тис. примірників.

Зараз ви читаєте новину «Росіян здивувало погане приміщення обласного театру ляльок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути