Ексклюзиви
понеділок, 18 березня 2013 00:45

Район розчистили від снігу за два дні

Автор: Фото надане Галиною Кириленко
  Галина Кириленко одягається у вінницьких торговельних центрах. Найдорожча річ у її гардеробі — чорна дублянка за вісім тисяч гривень
Галина Кириленко одягається у вінницьких торговельних центрах. Найдорожча річ у її гардеробі — чорна дублянка за вісім тисяч гривень

Голова Оратівської райдержадміністрації 59-річна Галина Кириленко — одна з трьох жінок, які керують районом на Вінниччині. Її призначили у липні 2010-го.

— Цеї зими доказала всім, що жінка керує районом краще за чоловіків, — розповідає Галина Василівна. — Коли випав сніг і всі села були засипані, то наш район розчистили за два дні. Губернатор дивувався, як то так, подякував.

Кириленко вважає себе впливовою. Може вирішити будь-які питання, що стосуються району.

— Зі мною рахуються. Коли права, то я вперта й добиваюся свого. У нашому районі робила людина начальником відділу Держземагентства. То не так бумаги оформить, то в області щось накрутить з документами. Я просила переобрати. В області до мене не дослухалися, я звернулася у Київ. Питання вирішилося, — згадує Галина Володимирівна. — В селі Осична не було державних актів на паї. Рік добивалася в держкомземі, й людям таки видали документи на землю.

Найчастіше переймається газифікацією сіл.

— У першу чергу від мене залежить, чи буде газифікуватися село. Торік включили газ до села Новий Животів. Воно вісім років чекало. По селі проклали труби, люди поставили вже в хатах котли й батареї, але попереднє керівництво ніяк не могло вирішити, як дотягнути труби до села. Ми разом з Іваном Мовчаном планували проект, щоб їх прокласти найкоротшим шляхом.

На прийомі у Галини Кириленко люди просять помогти з лікуванням.

— Звоню до Лідії Діденко або до Тетяни Антонець і напряму вирішуємо, куда направляти лікувати, — називає найвпливовіших жінок. — Клопотали, щоб діти з вадами зору в Одесі пролікувалися по обласній програмі. До Олени Чорної з управління освіти мало не щотижня телефоную. Коли прийшла на посаду, то захотіла відбудувати аварійну початкову школу в Оратові. До того діти навчалися в будинку народної творчості та дитсадку. Тепер школу відбудувала, частину грошей дали з обласного бюджету, частину виділили з районного. На решту — залучили інвесторів.

Кириленко каже, щоб керувати районом, треба мати сильний характер, уміти домовлятися. Жінка живе у мансардовому будинку на околиці Оратова. На роботу ходить пішки або під'їжджає службовою машиною.

— Доки був живий чоловік Микола, то їздили "таврією". Сама вмію керувати, але прав не маю. Він помер чотири роки тому від серцевого нападу. Працював заступником головного лікаря райлікарні. Часто приходжу на його могилу.

Зараз ви читаєте новину «Район розчистили від снігу за два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути