четвер, 08 квітня 2010 16:57

Призовники не хочуть перевірятись на СНІД

Із 12 тис. юнаків Вінниччини, які отримали повістки, навесні до Збройних сил підуть 1100. Багатьох забракували через хвороби.

— Найбільше хвороб кістково-м"язової системи — остеохондроз, сколіоз, плоскостопіє. Вони виявлені у 60 відсотків призовників, — зазначає підполковник Михайло Дзигаленко, заступник військового комісара з призову Вінницького облвійськкомату. — У 12 відсотків — хвороби, пов"язані з кровообігом.

Медичне обстеження новобранці проходять у місцевих лікарнях.

— Можуть безкоштовно здати аналізи на СНІД та гепатит, — продовжує Дзигаленко. — Результатів слід чекати два-три тижні. Нещодавно був випадок, коли призовник із Крижополя здав ці аналізи. Результати припізнилися, а його призвали. Уже в Гайсині (райцентр на Вінниччині, де розташований навчальний центр Повітряних сил. — "ГПУ") він дізнався, що аналіз на ВІЛ-інфекцію виявився позитивним. В учєбці зробили повторний аналіз і відправили в Київ. Тим часом хлопця ізолювали. Можна тільки уявляти, що за цей час пережив солдат. Чого тільки не передумав. Через тиждень прийшов результат. Виявилося, що він здоровий.

Тести на СНІД та гепатит роблять тільки зі згоди призовника.

— Тому часто новобранці відмовляються від них, — говорить Михайло Дмитрович.

Перша відправка молодого поповнення буде 12 квітня. В області 28 призовних дільниць та обласний збірний пункт у Козятині.

Зараз ви читаєте новину «Призовники не хочуть перевірятись на СНІД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути