четвер, 28 травня 2009 20:35

Приватні детективи виявили шлюбну аферистку

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Приватний детектив Олександр Підопригора приймає у вінницькому офісі відвідувача. Чоловік просить допомогти йому розшукати армійського товариша, з яким служили у Росії
Приватний детектив Олександр Підопригора приймає у вінницькому офісі відвідувача. Чоловік просить допомогти йому розшукати армійського товариша, з яким служили у Росії

Другий місяць працює Вінницька філія інформаційно-аналітичного агентства "Українська група пошуку". Воно надає послуги, які ототожнюють із роботою приватних детективів.

— За місяць ми виконали вісім заказів, — розповідає керівник філії, колишній міліціонер 41-річний Олександр Підопригора. — Це приблизно десята частина від бажаючих скористатися нашими послугами. Багато відсіюємо. На жаль, люди часто асоціюють приватних детективів із бандитами та рекетом. Звертаються, аби вибити з когось борги, просять вирішити питання з правоохоронними органами, прослухати чийсь телефон чи провести відеоспостереження. Оце днями подзвонила жінка: їй потрібна роздруківка телефонних дзвінків чоловіка. Ми не йдемо на нечисті справи. Керуємося Кодексом приватних детективів і зберігаємо конфіденційність.

Скільки маєте співробітників?

— Офіційно — три. Але нам допомагають колеги — оперативні працівники міліції, слідчі прокуратури, Служби безпеки.

З якими проханнями звертаються?

— Знайти людей. Хтось шукає перше кохання, хтось сослуживця чи однокурсника. Оце телефонувала жінка з Ізраїля, просила розшукати двоюрідну сестру. Ми допомагаємо як в Україні, так і за кордоном. Часто звертаються громадяни колишнього Радянського Союзу, які виїхали до Америки, Великобританії, Європи.

Послуги дорогі?

— Недешеві. За складне замовлення в середньому за день близько 250 доларів. Детективи залучають до розслідування багатьох людей, користуються дорогою апаратурою — від диктофонів до систем відеоспостереження та детектора брехні.

Чи встановлюєте відеокамери у помешканнях?

— На це потрібне рішення суду. Однак у нас є ліцензія на проведення охоронної діяльності. Якщо людина хоче поставити у своєму будинку жучки, аби знати, що відбувається вдома за її відсутності, ми укладаємо угоду. Щодо подружніх зрад, то частіше звертаються жінки. Дев"ять із 10 випадків.

Як часто підтверджується факт зради?

— Було два випадки, коли підозри дружин були необґрунтовані. Коли ми надали одній жінці похвилинний триденний звіт спостереження за її чоловіком, вона попросила спровокувати чоловіка. "А ви підсуньте йому проститутку!" — заявила. З"ясувалося, сама вона має коханця. А "зрада" чоловіка їй потрібна була, аби подати на розлучення. Ми розірвали угоду. За три дні нашої роботи клієнтка заплатила крупну суму.

А ви підсуньте йому проститутку

Що найбільше запам"яталося?

— Як нас затримала міліція. Одна замовниця не втрималася і розповіла чоловікові, що найняла приватних детективів, аби за ним стежили. А той звернувся в міліцію. А ще якось на електронну пошту нам написав громадянин Великобританії. Через шлюбне агентство він познайомився з молодою вінничанкою. Мав серйозні наміри, підтримував матеріально, дарував дорогі подарунки. Пропонував їй заміж, але вона знаходила якісь відмовки. Ми виявили, що вона заміжня, має дитину. Чоловік знав про іноземця, і коли той приїздив до Вінниці, йшов жити до батьків.

Батьки просять проконтролювати їхніх дітей?

— Одна жінка попросила прослідкувати за своєю 14-річною донькою. Переживала, бо та приєдналася до групи готів. Пофарбувалася в чорне, одягалася в чорне, слухала важкий рок, ходила на їхні тусовки. Мати хвилювалася, що донька потрапила до сатаністів. Ми завербували до готів наших людей і виявилося, що вони не визнають насилля, не вживають алкоголь, принципові й чесні.

Якщо під час розслідування виявляєте злочин, повідомляєте міліції?

— Так. Злочинцями мають займатися правоохоронці. Щоправда, інколи можемо розслідувати угони авто та квартирні кражі. Й одразу передаємо дані правоохоронцям.

Чи звертаються до вас із скаргою на міліціонерів?

— Буває, але ми не маємо права розслідувати справи, у яких замішані співробітники міліції, Служби безпеки, прокуратури, судді та журналісти.

Як ставиться до вашої роботи дружина?

— Ольга сама працює у кримінальній міліції. Її радує, що я після виходу на пенсію при ділі.

Зараз ви читаєте новину «Приватні детективи виявили шлюбну аферистку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути