Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 18:45

Під одним дахом об"єднали школу, садок, сільраду й пошту

У селі Троща Липовецького району Вінниччини сільраду, бібліотеку, пошту, школу та дитячий садок переселили до одного приміщення.

— Тут колись була школа, але дітей щороку ставало все менше, — розповідає голова Липовецької райдержадміністрації 47-річний Василь Балдинюк. — Вирішили на першому поверсі дитячий садок зробити, а потім сюди й сільраду перевели, і пошту. Узимку це допомагає економити на опаленні. Та й діткам зручно, бо можуть ходити в дитсадок разом зі своїми старшими братиками-сестричками.

Селяни задоволені нововведенням.

— Дороги в селі не дуже хороші, все більше шосейки, то людям у погану погоду краще в одне приміщення дійти і все, що треба вирішити, — говорить секретар Трощанської сільради 35-річна Олена Тригуб.

Голова обладміністрації Олександр Домбровський, 45 років, вважає таке об"єднання корисним.

— У кожному селі є школа, де ми тримаємо вчителів-пенсіонерів заради кількох дітей у класі, — каже Домбровський. — Правильно було б робити опорні школи, і підвозити туди дітей шкільними автобусами. У селі залишати тільки молодші класи. У приміщення школи потрібно переводити дитячі садочки, сільраду, пошту, бібліотеку.

Зараз ви читаєте новину «Під одним дахом об"єднали школу, садок, сільраду й пошту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути