пʼятниця, 21 травня 2010 16:55

Плату за електроенергію можна знизити вдвічі

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
   Працівник інженерно-технічного центру ”Енергооблік” Віталій Козаченко (ліворуч) у приміщенні офісу у Вінниці показує зразки продукції Павлу Скальському. Пристрій захисного відключення вбереже будинок від пожежі при пошкодженні ізоляції електрообладнання
Працівник інженерно-технічного центру ”Енергооблік” Віталій Козаченко (ліворуч) у приміщенні офісу у Вінниці показує зразки продукції Павлу Скальському. Пристрій захисного відключення вбереже будинок від пожежі при пошкодженні ізоляції електрообладнання

Постійне зростання вартості енергоносіїв змушує серйозно задуматися про можливість повністю або частково відмовитися від споживання газу. І замінити його електроенергією. Існують дво- та тризонні лічильники з нічним тарифом. А для нього передбачено значне зниження вартості електроенергії. Cотні промислових підприємств в Україні користуються такою системою.

— У побуті теж можна скористатися цією можливістю, — говорить директор інженерно-технічного центру "Енергооблік" Олександр Степура, 35 років. — Можна перейти на двозонний тариф зі знижуючим коефіцієнтом 0,7 — із 23.00 до сьомої ранку. А можна й на тризонний, тоді знижуючий коефіцієнт становитиме 0,4 із 23.00 до 7.00. Це значить, що існуюча вартість за кіловат-годину множиться на цей коефіцієнт. І платите ви за електроенергію істотно менше.

Найвигідніше це сім"ям, що мешкають у будинках без централізованого газопостачання. Останнім часом у побуті збільшилася кількість електроприладів. Це потужні пральні й посудомийні машини, кондиціонери, хлібопічки, електропідігрів підлоги, холодної води та інше. Тому електроспоживання й оплата значно зросли.

— Але тепер є реальна можливість суттєво її знизити, — продовжує Олександр Васильович. — Адже мити посуд, прати білизну або пекти хліб уся ця техніка з успіхом може і вночі! І за менші гроші. А для тих, хто живе за містом та має котедж із басейном, сауною, електроопалюванням та іншими системами, перехід на тризонний тариф просто вкрай необхідний.

Для юридичного оформлення використання такого тарифу необхідно звернутися до регіонального відділення енергозбуту за місцем проживання. Написати заяву про бажання застосовувати вказаний тариф і встановити відповідний прилад обліку. При цьому споживач оплачує вартість оформлення, лічильника та його установки. В абонентській книжці роблять відповідні позначки.

В інженерно-технічному центрі "Енергооблік" можна придбати дво- і тризонні лічильники та інше необхідне електрообладнання.

— Я тут можу купити всю автоматику, необхідну для роботи. І кабель, і щитові, і лічильники, і реле напруги, і стабілізатори, і все інше. Не потрібно бігати з одного магазину в інший, усе можна придбати в одному місці, — каже старший диспетчер "Вінницьких міських електромереж" В"ячеслав Маланчук, 32 роки. — І замовлення швидко виконують.


Адреса інженерно-технічного центру "Енергооблік": м. Вінниця, вул. Пирогова, 151а, оф. 23. Тел. (0432)57 51 57, (050)461 48 89

Зараз ви читаєте новину «Плату за електроенергію можна знизити вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути