Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 20:10

Піранью на виставці годують яловичим серцем

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Екскурсовод виставки екзотичних риб у Хмельницькому засунув до акваріума руку, щоб упіймати рибину астронотус. У природі астронотус живе в ріках Південної Америки, виростає до 35 сантиметрів.Вік риби сягає 10 років
Екскурсовод виставки екзотичних риб у Хмельницькому засунув до акваріума руку, щоб упіймати рибину астронотус. У природі астронотус живе в ріках Південної Америки, виростає до 35 сантиметрів.Вік риби сягає 10 років

До 21 грудня у Хмельницькому працює виставка екзотичних риб киянина Олександра Кобєлева. Акваріуми розмістили уздовж стін на другому поверсі кінотеатру Шевченка. Навіть у будні тут кілька десятків відвідувачів.

Біля 700-літрового акваріума зупиняється група підлітків. Хлопці майже впритул наблизилися до скла і стежать за косяком сріблястих рибок. Тут плавають піраньї завдовжки до 20 см.

— Піраньї у великій кількості можуть напасти на живу істоту, — розповідає власник колекції Олександр. — Якщо їх три-чотири дні не годувати, починають їсти одна одну. У мене так було. Їх, як і решту м"ясоїдних рибок, годуємо яловичим серцем. Щодня купуємо по одному.

Один із відвідувачів нахиляється до акваріума з цихлозомою. Риба з розгону вдаряється об скло. Чути глухий удар. Чоловік наблизив обличчя з іншого боку. Цихлозома знову пікірує на людину.

— Дуже допитлива. Наблизьте палець і проведіть по склу. Рибка плаватиме за пальцем, — пояснює Олександр. — Рік тому цихлозома лимонна вбила іншу цихлозому. Не всі риби навіть одного виду можуть жити разом. А от із сомом вона мирно уживається.

На прохання показати одну з рибин ближче Олександр погодився неохоче.

— Температура рибини — 24–26 градусів, — зауважує він. — А в людини — 36 градусів. Якщо на рибині луски мало або взагалі немає, як в акулячого сома, то вона може опектися від рук. Не помре, але прихворіє.

На виставці 23 види риб. Також тут можна побачити велетенську ящірку — варана, кайманового крокодила, триметрову анаконду та тропічних тарганів завдовжки 7 см.

21 грудня виставка відкриється у Вінниці в краєзнавчому музеї. Квиток для дорослих — 8 грн, дітей — 6.

Зараз ви читаєте новину «Піранью на виставці годують яловичим серцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути