Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2009 16:58

Підйомник обірвався з чоловіками в кабіні

1 жовтня у Вінниці в приміщенні колишнього підшипникового заводу на вул. Тарнагродського обірвався вантажний ліфт. Упав із третього на перший поверх.  Постраждали троє вінничан, які в цей час розвантажували меблі.

— У приміщенні колишнього заводу добудували триповерхову будівлю, в якій установили підйомник, — каже заступник начальника теруправління Держгіпромнагляду у Вінницькій області Володимир Боковець, 40 років. — Управляти платформою можна тільки зовні. Люди в ньому не мали підніматися, тільки вантаж. Вантажопідйомність ліфту близько тонни.

Працівники 27-річний Павло Очеретнюк, Максим Лубяной, 28 років, і 29-річний Віталій Демчук завантажили на першому поверсі офісні меблі та підняли їх на третій.

— Меблів було небагато, десь на 300–500 кілограмів із людьми, але видно конструкція була неправильно зроблена, — додає Боковець. — Її робив приватний підприємець на основі власних креслень. Але цих документів немає і перевірки платформа не проходила. Падіння сталося через те, що канат, на якому висить кабіна, защемило. Він не намотувався на барабан, а лягав на площадку обслуговування. Тому коли чоловіки зайшли до кабіни, аби її розвантажити, защемлена частина каната вирвалась і кабіна підйомника стрімко пішла вниз.

— Постраждалі отримали забої хребта, відкриті переломи п"яточних кісток і гомілок, — розповідає головний лікар міської лікарні швидкої допомоги Геннадій Бондарчук.

Зараз ви читаєте новину «Підйомник обірвався з чоловіками в кабіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути