Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2013 00:30

Перейменують вулиці, пов'язані з Голодомором

4 січня в селі Дружелюбівка Калинівського району перейменували вулицю Петровського на Руданського.

— Нас попередили за тиждень, що перейменують. Мені все одно, на чиїй вулиці жити, зате тепер матимемо купу проблем із паперами, — каже місцева Тетяна Власова, 72 роки. — Треба буде наново оформляти всі документи на хати, переробляти приватизацію землі.

Перейменування ініціювала партія "Свобода". Її представники хочуть змінити назви вулиць області, які носять ім'я людей, причетних до Голодомору. Григорій Петровський був його співорганізатором і виконавцем.

— Змінити назву можуть і самі мешканці. Для цього треба зібрати підписи всіх, хто живе на тій вулиці, і подати заяву в сільську чи міську раду, — каже вінницький юрист Єгор Пашковський, 25 років. — Якщо сесія ухвалить відповідне рішення — вулиця перейменована, тоді жителям ставлять відмітку у паспорт та книгу домоволодіння.

У Вінниці є десяток вулиць, які потребують зміни назв.

— У першу чергу перейменуємо вулиці Свердлова та Козицького. Це ганьбить нашу гідність — ходити по вулицях, названих в честь людей, що нищили українців, — каже прес-секретар Вінницького осередку партії "Свобода" 25-річний Володимир Барцьось. — Скільки таких вулиць у інших селах та райцентрах, ми не підраховували, але будемо думати, як змінити їхні  назви.

Зараз ви читаєте новину «Перейменують вулиці, пов'язані з Голодомором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути