Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2010 17:41

Перед приватизацією потрібно зробити косметичний ремонт

— 6 грудня президент Віктор Янукович дав доручення пришвидшити приватизацію гуртожитків, — розповідає начальник Вінницького міського управління житлового господарства Сергій Кушнір. — У місті 78 гуртожитків, із них не приватизовані — 13.

Що мають зробити мешканці, щоб приватизувати свої кімнати?

— Привести гуртожиток у належний санітарний стан: зробити косметичний ремонт кухонь, санвузлів. Ніхто не вимагає капітального ремонту, але принаймні пофарбувати стіни й побілити стелю. В нас є такі гуртожитки, що туди зайти страшно. Також потрібно взяти дозвіл у санстанції перейти на прямий розрахунок із міськими електромережами. Тоді в кожного жителя буде свій лічильник і своя розрахункова книжка. Додаткових умов більше ніяких. Коли виконають ці, приймаємо рішення на сесії міськради про надання гуртожитку дозволу на приватизацію. І потім мешканцям дозволяють приватизувати кімнати.

У середньому приватизація кожному мешканцю обійдеться у півтори-дві тисячі гривень.

Куди і з якими документами звертатися людям?

— Паспорт, документи, що дають право на проживання, й довідку з жеку про кількість мешканців потрібно принести в бюро технічної інвентаризації. Вони роблять технічну документацію кімнати, бо часто розміри, заявлені в планах гуртожитків, не відповідають тому, що є насправді. Потім готують документи на право власності.

Мешканці будинків малосімейного типу і гуртожитків мають якісь привілеї?

— У будинках малосімейного типу, крім своєї кімнати, можна приватизувати ще якусь частину території, яку мешканці використовують і це питання узгодили із сусідами. Скажімо, кладовку чи частину коридору. В гуртожитках можуть претендувати лише на свою кімнату. Після приватизації дозволяється  її продати, передати у спадок чи подарувати.

Які гуртожитки міста найпроблемніші?

— Це гуртожитки колишнього заводу "Термінал", що на проспекті Юності. Їх почали продавати, але вже по другому кругу йдуть суди між міськрадою і новими власниками. Там виникла ситуація, що державна власність стала приватною. Другий проблемний гуртожиток на Немирівському шосе, що належав школі ДОСААФ. Його теж не раз продавали. По вулиці Гонти є гуртожиток "Автотехсервісу". Там власник незаконно забрав частину території і не сприяє передачі гуртожитку в комунальну власність.

Зараз ви читаєте новину «Перед приватизацією потрібно зробити косметичний ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути