Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2011 18:24

Пасажири відмовляються їздити у старих автобусах

Транспортники Шаргородського району готують звернення до районної та обласної влади. Просять роз'яснити, за яким принципом надходить компенсація за перевезення пільговиків.

— Цього року виділили лише 92 тисячі гривень, — каже 57-річний Володимир Костур, голова правління Шаргородського АТП-10528. — А от Гайсину і Бершаді — близько 500 тисяч. Хоча у нас майже однакова кількість населення. Через відсутність коштів ми не можемо придбати нові автобуси. Взяти у кредит теж не можемо, тому що банківський відсоток завеликий.

Автобуси ЛАЗ 699-Н, що обслуговують маршрут Шаргород — Вінниця, 1976–1978 років випуску.

— Цим автобусам давно пора на пенсію, — говорить Володимир Хмеляр, 19 років, із села Заячіка Шаргородського району. — Влітку в них можна вдушитися від пилюки. Виходиш, весь одяг та сумки сірі. А зимою постійно ламаються в полі.

У головній транспортній інспекції Вінницької області повідомили, що автобуси ЛАЗ-699 мають право ходити на міжміські маршрути до 20 років, а на приміські — до 25.

— Та наші автобуси більше як 15 років мали б у металоломі лежати, — розповідає один із водіїв. Не називається. — Є машини, яким по 30 років.  Ремонтуємо за свої гроші, відкладаємо з кожного рейсу по 20 гривень. Купуємо запчастини. Що п'ять років — капітальні ремонти. Колись віддавали на заводи, а тепер самі варимо. Через несправність часто зриваються рейси, втрачаємо гроші. Люди скаржаться.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири відмовляються їздити у старих автобусах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути