Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 17:40

Олеся Січкоріз виграла у водоканалу пральну машину

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Олеся Січкоріз роздивляється подаровану водоканалом пральну машину. Минулого місяця вона купила пралку цієї ж фірми. Жінка каже, що нову подарує синові на весілля
Олеся Січкоріз роздивляється подаровану водоканалом пральну машину. Минулого місяця вона купила пралку цієї ж фірми. Жінка каже, що нову подарує синові на весілля

1 лютого Вінницький водоканал розіграв серед 35,5 тис. абонентів головний приз лотереї "Справний платник" — пральну машину. Вона дісталася 43-річній Олесі Січкоріз, кондитерові Вінницької кондитерської фабрики. Подарунок їй привезли додому.

— Приємна несподіванка, — каже жінка, впускаючи до квартири працівників водоканалу з пральною машиною "Індезіт" на 3,5 кг. — Я навіть не знала, що є така лотерея. Щомісяця до 20 числа плачу за комунальні послуги. У січні ще й понервувати довелося в чергах, бо Ощадбанк вклади почав видавати. Шкода, що ми майже таку пральку минулого місяця купили. Фірма ця ж сама, але подарована машинка більш сучасної моделі. У мене син дорослий. Як жениться, то невістці подарую.

За водолічильниками Олеся Миколаївна заплатила в січні 10,08 грн. У квартирі мешкають ще чоловік і син.

— Ми задоволені, що приз випав такій справній платниці. Якби машинку отримала людина, яка одразу погасила всю заборгованість за минулий рік, то виходило б, що ми заохочуємо несплату, — говорить інженер відділу збуту послуг 29-річна Інна Войтович.

Розіграш призів проводився чотири рази — 21, 23, 25 та 29 січня. За цей час люди отримали 14 прасок, сім електрочайників і 30 п"ятикілограмових пачок порошку "Тайд". У лотереї брали участь абоненти водоканалу, які не мали боргів 2007 року і сплатили хоча б гривню з 1 до 29 січня. При сплаті  користувачів автоматично заносили до реєстру учасників розіграшу.

Акцію "Вінницяводоканал" проводило вперше.

— Частіше нам доводиться карати боржників, — розповідає заступник начальника "Вінницяводоканалу" Олег Шведов, 30 років. — Останній місяць відключили від води п"ять будинків — відомчий будинок по вулиці Келецькій і чотири п"ятиповерхівки в селищі Стрижавка. Відключили їх на один день. Люди не тільки поточні рахунки сплатили, але й на 16 відсотків погасили заборгованість.

Для покарання боржників розробили систему "Зигзаг". До каналізаційної труби підключають пристрій, що з середини знаходить трубу каналізації боржника й закриває цей отвір. За останніх півроку так покарали десять боржників.

— Найбільший борг, що вдалося повернути, — три тисячі дев"ятсот гривень, — веде далі Олег Шведов. — "Зигзаг" застосовуємо лише до злісних неплатників, бо одне підключення  коштує 420 гривень. Людина з боргом має повернути й ці кошти. Ніхто не заперечує. Як у квартирі починається сморід від застояних стоків, навіть на суму не дивляться.

Зараз ви читаєте новину «Олеся Січкоріз виграла у водоканалу пральну машину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути