"Моя бабуся смачно готувала, — розповідає телеведуча рубрики "Сніданок за 3 хвилини" обласного телебачення 24-річна Олена Шевченко у перерві між записами програми у вінницькому кафе "Талісман". — Мабуть, це мені передалося. В 11 років я спекла перший торт "Пташине молоко". Мама завжди мене заохочувала, а батько що б я не зварила, казав, що смачно".
Олена три роки працювала діджеєм на радіостанції "Окей-ФМ Вінниці". Вела шоу "Гуляй душа" та нічну програму "Спокуса". Слухачам відома як Єлагіна.
— На радіо прийшла студенткою вінницького політеху, — говорить Олена. — Я не дуже хотіла це афішувати, тому взяла псевдонім Єлагіна. Воно краще звучить у поєднанні з моїм ім"ям, не таке офіціозне, як Шевченко. Псевдонім є абревіатурою імен близьких мені людей. Пізніше дізналася, що таке прізвище насправді існує.
Олену називали найеротичнішим голосом Вінниці. Чоловіки просили автограф через знайомих на радіо і передавали квіти.
— У програмі "Гуляй душа" була кулінарна рубрика "Смачна справа", — згадує. — Ми присвячували випуск якомусь продукту. Розповідали про нього цікаві факти, як можна приготувати. На початку грудня 2008 року я перейшла у ранкову програму "Новий день". Одразу запропонувала керівництву рубрику з приготування їжі. Мені повезло, що маю можливість поєднувати роботу й хобі.
— Сьогодні ми приготуємо салат "Мао Цзедун", — говорить ведуча перед телекамерою. — Поріжемо 300 грамів відвареного курячого філе та три варених морквини. Додамо чотири порізані яйця. Підсмажимо на олії дві цибулини і добавимо до страви. Туди ж видавимо два зубці часнику. Усе змішаємо з майонезом.
Тривалість приготування страв відповідає назві рубрики "Сніданок за 3 хвилини". В ефірі показують реальний час — 3–5 хв.
Олена каже, що відколи перейшла на телеканал, почала збирати рецепти швидкого приготування.
— Зараз у моїй роботі є тільки один великий мінус. Керівництво попросило, щоб я обрізала нігті, — усміхається. — Бо не можна готувати з такими довгими. Я дуже ними гордилася. Від пучки пальця виступали більш ніж на сантиметр.
Я б ніколи не пішла працювати поваром у ресторан. Бо це нудно
Олена готує для знайомих і рідних, а для себе не любить. Коли друзі збираються до неї в гості, просять спекти "Трюфелі".
— Їх дуже просто робити, — ділиться Шевченко. — Треба змішати три варені жовтки з двома столовими ложками сметани й пачкою маргарину. Додати стільки муки, щоб тісто було, як на вареники. Поставити в холодильник на півтори години. Сформувати невеликі кульки, всередину покласти консервовані вишні. Пекти 15 хвилин. Обмокнути готове печиво в шоколадну глазур і терті вафлі.
— Я б ніколи на пішла працювати поваром у ресторан, — зазначає телеведуча. — Бо це нудно. Я не повторюю страви. Люблю експериментувати. Не куховарю строго за рецептом, весь час імпровізую.
Про себе каже, що в їжі не перебірлива.
— Ніяких дієт не дотримуюся. Вважаю це дурницею, — говорить Олена. — Щоб підтримувати вагу, стараюся помірно харчуватися, не їм після 18-ї й періодично займаюся фітнесом.
Коментарі