Ексклюзиви
субота, 20 жовтня 2007 07:01

Олег Алекса застрахував свій "мерс" на сто тисяч доларів

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Олег Алекса біля свого ”мерседеса” на вулиці Свердлова у Вінниці. Два місяці тому друг-іноземець подарував чоловікові копію його машини, зменшену у 18 разів. Модель він купив у фірмовому автосалоні ”Мерседес” за 60 євро
Олег Алекса біля свого ”мерседеса” на вулиці Свердлова у Вінниці. Два місяці тому друг-іноземець подарував чоловікові копію його машини, зменшену у 18 разів. Модель він купив у фірмовому автосалоні ”Мерседес” за 60 євро

У президента федерації боксу Вінницької області Олега Алекси чорний "Мерседес-Бенц R-500" за $130 тис. Купив він його в лютому цього року в столичному "Мерседес-центрі".

Зустрічаємося з Алексою біля його офісу на вул. Свердлова.

— Змінюю машини щороку, бо вважаю, що найкраща машина — це нова. Старі продаю, — Олег підводить до авто. — Цей "мерс" мені підходить. Він повноприводний, потужний, просторий.

Салон автівки зі шкіряними сидіннями та міні-баром.

— Кожен вибирає машину по-своєму. От мене не цікавить, що модно. Тому джипів категорично не купую, — пояснює дорогою чоловік.

Своє авто Алекса називає гібридом легковика та міні-буса. Машина поєднує класичний автодизайн і просторість.

— У салоні можуть сидіти відразу шість чоловік, — Олег натискає на кнопку, передні вікна відкриваються. — Комп"ютеризована система управління.

Із дзеркала біля лобового скла звисає десяток мініатюрних різнокольорових рукавичок.

— Усі віддають перевагу боксерським, а в мене ось такі — веселі. Мій талісман. Уже 17-й рік вішаю їх у машинах, на яких їжджу. У Берліні купував у подарунок жіночі перчатки, а ці, — показує рукавички, — були причепили до упаковки. Я не забобонний, та мама ось причепила до них булавку. Щоб не наврочили.

Олег застрахував машину на $100 тис.

— Якщо ззаду в"їде "запорожець", як у тому анекдоті. Та думаю, що сприйняв би спокійно таку ситуацію, — усміхається чоловік. — Це як чорна кішка, яка перебігла дорогу. Сварити її не будеш.

Олега інколи зупиняють даїшники.

— Перевіряють документи, чи не вкрадена машина, — ділиться він. — І все. Їжджу акуратно, швидкість не перевищую навіть за містом.

До "мерседеса" в Олега Алекси була остання модель "Ауді А-8".

На чорному авто "Бентлі Континенталь" майже за $350 тис. їздить 45-річний Володимир Продивус.

Він — вінницький бізнесмен, який нині живе в Києві. Очолює наглядову раду підприємства "Мостобуд" та раду директорів місцевої корпорації "Прем"єр-фінанс", одним із напрямків якої є виробництво мінералки "Регіна".

Автівки віп-класу англійської фірми "Бентлі" відомі ручною збіркою на заводах "Роллс-Ройс". Вони мають супутникову сигналізацію. Через передавач, умонтований в машину, власник знає, де знаходиться його авто й що діється біля нього.

У Вінниці є ще один "бентлі" чорного кольору. Він належить власникові міської мережі магазинів та одного з диско-клубів. Кілька місяців тому він перекупив для себе цю машину в знайомого. Поспілкуватися з власником авто не вдалося.

Власник вінницької фірми "Віктор" Віктор Малиновський у січні цього року купив "Мерседес-Бенц S-350". Точну ціну назвати не захотів. Машини бізнес-класу коштують майже $160 тис.

— У салоні м"які шкіряні сидіння. Вони з масажером спини та підігрівом, — каже Малиновський.

Віктора возить власний водій. Інколи чоловік сам сідає за кермо. Швидкість машина розвиває  до 100 км за 3–7 с.

— Якщо чесно, буває, що перевищую швидкість, але тільки в тих випадках, коли нікому це не загрожує, — зізнається бізнесмен. — Від неприємностей на дорозі мене береже ікона Божої Матері, що висить у салоні.

Депутат вінницької міськради від БЮТу 34-річний Ігор Ткачук у свого друга за $70 тис. купив "Лексус LX 470".

— Джип маю вперше й дуже ним задоволений. Такою машиною зручно їздити на великі відстані, — зауважує Ткачук. — Найголовніше — надійна. Раніше їздив на "ауді". Тепер майже переконаний, що знову візьму "лексус". Щоправда, авто змінюю тільки тоді, коли ремонтувати їх більше немає сенсу.

Зараз ви читаєте новину «Олег Алекса застрахував свій "мерс" на сто тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути