четвер, 01 липня 2010 18:04

"Навіть не можемо забрати свої трудові книжки"

Автор: фото: Єгор ВОЛКОВ
  29 червня робітники Тульчинського хлібозаводу стоять під воротами свого підприємства. Через невиплату зарплати готові перекрити дорогу двом машинам, що розвозять хліб
29 червня робітники Тульчинського хлібозаводу стоять під воротами свого підприємства. Через невиплату зарплати готові перекрити дорогу двом машинам, що розвозять хліб

29 червня працівники Тульчинського хлібозаводу вийшли на акцію протесту. Вимагали погасити борги із зарплати. Їм завинили 443 тис. грн.

На підприємстві роботу мають близько 10 працівників із 200, які працювали тут раніше. Щодоби випікають 0,5 т хліба.

— Рік тому голова райдержадміністрації обіцяв нам, що допоможе повернути заробітну плату, — говорить Людмила Лінник, завідувачка лабораторії. Пропрацювала на хлібозаводі 29 років. — До цього він обіцяв залучити правоохоронні структури, але до цих пір нічого так і не виплатили. Люди втомилися чекати. Ми звернулися до суду. Він виніс рішення на нашу користь. Але судові виконавці нічого не роблять, рішення суду так і не виконане.

Працівники пропонували перекрити дорогу двом машинам підприємства, які розвозять хліб.

— Ми навіть не можемо забрати свої трудові книжки, — каже Тетяна Кучер, колишня комірник складу. — Немає ні юриста, ні заввідділу кадрів. А як може працювати навіть ота піч і випускати хліб, якщо не працює лабораторія, яка контролює якість?

На м"ясокомбінаті і молокозаводі вакансій немає

— Залишок профспілкових грошей на квітень 2009 року був майже 19 тисяч гривень, — розповідає голова профкому підприємства Володимир Антонюк. — Це профспілкові внески наших працівників, які нам також не повернули. Протягом двох років їх утримували із зарплат. Але на рахунок профспілкової організації вони так і не надійшли.

Працівники хлібокомбінату звернулися до Олега Новіцького — голови Тульчинської РДА.

— Зараз розслідується кримінальна справа, порушена проти власника заводу через несплату податків та невиплату заробітної плати, — пояснює Олег Анатолійович. — Активно працюють СБУ, прокуратура та міліція. Існує конфлікт між старими та новими власниками заводу. І є питання як до однієї, так і до другої сторони. Губернатор поставив завдання — виплатити заробітну плату. Окрім цього, підприємство повинне сплатити близько 4 мільйонів гривень податків. Сьогоднішній власник пообіцяв до кінця тижня погасити частину боргу.

У Тульчині працюють два великі підприємства — м"ясокомбінат і маслозавод. Вакансій там немає.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть не можемо забрати свої трудові книжки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути