четвер, 28 серпня 2008 18:29

Наталя Добринська отримала найвищу відзнаку області

Олімпійську чемпіонку із семиборства 26-річну Наталю Добринську в середу нагородили відзнакою "За заслуги перед Вінниччиною".

— Є медаль "За заслуги перед Україною", а в нас найвища нагорода — за заслуги перед Вінницькою областю, — сказав на врученні губернатор області Олександр Домбровський, 46 років.

Наталка Добринська — восьма, хто має відзнаку області. Уперше її вручали торік з нагоди 75-річчя утворення Вінниччини. Нагорода виготовлена зі срібла та золота, оздоблена коштовним камінням.

Відзнаку міського голови Вінниці Добринській вручив також мер міста Володимир Гройсман. Вона має форму 8-променевої зірки сріблястого кольору. У центрі — малий герб Вінниці.

— Перед заключним стартом, бігом на 800 метрів, я мала значну перевагу над конкурентками — 150 очок, — згадує Олімпіаду Добринська. — Тому бігла повільно, у своє задоволення.

Наталка живе в місті Бровари, що під Києвом. Додому приїздить рідко, провідати батьків.

— У Вінниці ніде тренуватися, — каже. — А у Броварах є басейн, хороша база.

Наталя розповідає про китайців. Запам"ятала їх маленькими, із шевелюрами:

— Усе було добре організовано — і проживання, і змагання. Для нас влаштовували автомобільні екскурсії. Побували в імператорському палаці. Дехто їздив до китайської стіни.

Від держави Наталя отримає 700 тис. грн премії.

— Хочу вирушити в турне до США, — каже.

Усне привітання від губернатора отримала ще одна вінничанка, яка виборола в Пекіні золото в одиночному веслуванні на дистанції 500 м — Інна Осипенко-Радомська, 25 років. Вона з чоловіком 26-річним Дмитром живе у Вінниці, але на тренування їздить до Києва. Мабуть, тому її записали, як спортсменку з Київщини.

— Коли дісталася фінішу й побачила на табло, що перша — не повірила. Думала, що помилка, — згадує Інна. — Подивилася вдруге, втретє і нарешті зрозуміла, що я — чемпіонка.

На Іграх в Афінах Інна завоювала бронзу у складі четвірки. Між двома олімпіадами вона одружилася, виховує 2-річну доньку Уляну.

— У спорт потрапила в 7 років, — продовжує. — Двоюрідний брат йшов на тренування і запитав "Хочеш зі мною?".

Із чоловіком Інна познайомилася на зборах у Португалії. Він займається водним слаломом.

— Власне він мене і забрав до Вінниці, — каже Інна. — Я сама з Херсонщини.

Нині Інна тренується на базі "Спартак" у Вінниці.

— Перемогу дружини побачив по телевізору, — каже Дмитро. — У квартирі було повно родичів, друзів. Що творилося, словами не передати. Тепер всі приходять, подивитися на медаль.

Зараз ви читаєте новину «Наталя Добринська отримала найвищу відзнаку області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути