Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2011 00:45

Найвища зарплата в Ладижині

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Андрій Гижко: ”Зі Жмеринки й Козятина варто робити логістичні центри і займатися перевезенням вантажів”
Андрій Гижко: ”Зі Жмеринки й Козятина варто робити логістичні центри і займатися перевезенням вантажів”

— Добре розвивається Немирів, — каже начальник управління економіки Вінницької облдержадміністрації 33-річний Адрій Гижко. — Тут з'явилися нові ресторани, кафе, перукарні. Перспективу мають Жмеринка, Козятин, Хмільник.

Деякі райцентри були створені штучно, наприклад, Чернівецькому району 25 років, Теплицькому — 30.

— Ці райцентри так і не стали містами. Це крупні села із сільським населенням, що займається приватним господарством. У Піщанці взагалі нема промислового виробництва. У Чечельнику залишилося лише підприємство з виготовлення труб. Такі міста не мають перспектив розвитку.

Добре розвиваються міста, розташовані вздовж трас або біля державних кордонів. Але в Могилеві-Подільському та Ямполі найвищий показник безробіття.

— Ситуація з Могилів-Подільським незрозуміла. Це місто має величезні перспективи для розвитку. Можливо, причина в постійних конфліктах влади з підприємцями. Розвиток Ямполя стримує відсутність нормального сполучення з Молдовою. Там треба будувати міст через Дністер. Зі Жмеринки й Козятина варто робити логістичні центри і займатися перевезенням вантажів. Перспективні й ті міста, які розташовані на трасі до Хмельницького та Умані — Літин, Немирів, Гайсин.

У Ладижині цього року планують запустити першу чергу підприємства "Миронівський хлібопродукт". Що це дасть місту?

— Ладижин — специфічне і малофункціональне місто. Воно тримається за рахунок теплоелектростанції, на якій працюють сім'ями понад 2 тисячі людей. Відкриття птахофабрики — рятувальне коло для місцевих. Вони працюватимуть не тільки на підприємстві, а й будуть задіяні на перевезенні товару, автосервісах, кафе, готелях.

Цього року Хмільнику надали статус курорту державного значення. Поки що в місті нічого не змінилося, крім подорожчання житла.

— Найбільша проблема міста — застарілі водогони і каналізація. Їх треба робити в першу чергу. Коли буде формуватися держбюджет на наступний рік, Хмільник матиме окрему стрічку на розвиток інфраструктури.

У Вінниці середня зарплата 1960 гривень. Чи є міста з вищими зарплатами?

— Найвищі заробітки в Ладижині, у працівників ТЕС. Там отримують близько 4 тисяч гривень. Високі зарплати мають Козятин, Жмеринка — 2,4 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «Найвища зарплата в Ладижині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути