четвер, 31 грудня 2009 16:40

На вулиці Добрих сусідів зводять два будинки

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
   Родина Кошельників Олександр Федорович та Марія Пилипівна звели будинок на вулиці Добрих сусідів 30 років тому. Назву вулиця отримала три роки тому, на цьому місті раніше був пустир
Родина Кошельників Олександр Федорович та Марія Пилипівна звели будинок на вулиці Добрих сусідів 30 років тому. Назву вулиця отримала три роки тому, на цьому місті раніше був пустир

На околиці мікрорайону Старе місто у Вінниці — між провул. Сонячний та Новим узвозом розташована найкоротша вулиця обласного центру — Добрих сусідів. Її довжина близько 100 м. Живуть 15 осіб. Стоять п"ять будинків, ще два будують.

— Вулиця була без названія. Це два-три роки тому їй дали ім"я, — зауважує 60-річний Олександр Кошельник. Він мешкає в одному з будинків із дружиною Марією Пилипівною, 62 роки. — Тут був раніше пустир. Можна сказати, що заселялися самовільно. Як тільки построїлися 30 років тому, то дали штрафу — 15 рублів. Недавно попередили, що треба буде заплатити десь 300 гривень. Думав ще одну хату збудувати. Фундамент поставив, та потім заглохло.

Олександр Федорович порпається біля свого "опеля" білого кольору. З даху автівки збирає агітаційні листівки.

— Оно всю стінку обвішав партійними календарями, — хвалиться. — Я тим політикам не вірю, та прийду на базарчик, тицяють бумажку. А що, беру. Може, згодиться. Ви мені краще порадили б, до кого звернутися за пенсією. Виплачують по 560 гривень. І це мені за такі гроші треба було дальнобойщиком вік пропрацювати?

Місце тут спокійне. Хотя крали пару раз баняки

Кошельникові назва вулиці подобається.

— Добрих сусідів, так добрих. Так по-нашому, по-українськи, — усміхається. — На сусідів, чесно говоря, не обіжаюся, злих не маємо. Місце тут спокійне. Хотя крали пару раз баняки. Охраняє оно собачка Кузя. Маленький, та він у нас, як дзвіночок.

Розповідає, що у них із сусідами є традиція зустрічати свята разом.

— От так, я до тебе, ти до мене — й пішло-поїхало, — потирає вуса. — Правда, буду дома на цей Новий рік. Бо старий уже.

У гараж до Олександра Федоровича заходить сусід 40-річний Віталій.

— А мені назва вулиці не подобається, — каже. Прізвище називати відмовляється. — Хто придумав таку, з ким узгоджували? Нас не питали. Я тут, відколи народився. Хату збудували мої батьки.

— Не звертайте уваги, — пошепки каже Олександр Кошельник. — Він злиться, бо вулицю мають робити довшою. Відбирають у нього чи не півгорода. Якраз на тому місці будуть дорогу прокладати.

Зараз ви читаєте новину «На вулиці Добрих сусідів зводять два будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути