понеділок, 07 листопада 2011 00:15

На ретро-трамваях катали безкоштовно

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Працівники дорожньої служби на дорозі біля Вінницького міськвиконкому роздивляються ретро-трамвай. Усередині оркестр трамвайно-тролейбусного управління грає веселу музику
Працівники дорожньої служби на дорозі біля Вінницького міськвиконкому роздивляються ретро-трамвай. Усередині оркестр трамвайно-тролейбусного управління грає веселу музику

28 жовтня ретро-трамвай з оркестром Вінницького трамвайно-тролейбусного управління виїжджає з депо. На ньому напис "Винницкая городская железная дорога". Так називали трамваї до 1922 року. За ним їдуть вагони "Карпфен", "Міраж", Т-4 і КТ-4.

— Ой, що це за дядьки з музикою на трамваї їдуть? — звертається до подруги 58-річна вінничанка Віра Марченко на зупинці "Театральній".

Парад трамваїв 1950–1970 років випуску організували на честь 98-річчя вінницького трамвая. В екскурсійному яскраво-зеленому "Везунчику" їдуть діти з дитбудинку "Гніздечко". В решті — кондуктори і водії тролейбусів, трамваїв Вінниці. На зупинках не стають, але вінничани можуть сідати на кінцевих.

— Можна до вас покататися? — двоє юнаків звертаються до музикантів.

— Та ми самі єлє влізли з інструментами, — сміються. — Просіться в слєдущий трамвай.

Біля облдержадміністрації триває мітинг опозиції щодо звільнення Юлії Тимошенко. З трамвая звучить полька "Вінничанка".

— Хлопці, гайда сюди. Зараз як врєжимо, то тим бюрократам мало не покажеться! — кричать до музикантів двоє 65-річних жінок з прапорами "Батьківщини".

Музиканти грають без пауз всю дорогу.

— Трохи холод мішає нашому Васильові Феліксовичу. У нього то труба, то клапани на вулиці замерзають, важко нажимати. Бідний, дує щосили, інструмент розігріває, — говорить 50-річний Микола Слободяник, начальник цеху технічного обслуговування. Грає на кларнеті. — А в руки не вспіваємо замерзати. От якби було мінус 2, треба було б рукавиці вдягати. Вінничани всі улибаються, руками нам машуть.

Після параду трамваїв відкривається безкоштовна виставка у вагоні-музеї, який стоїть біля депо. Організувати свято допомогли члени клубу любителів електротранспорту "1000 міліметрів". Клуб так назвали, бо таку ширину має трамвайна колія.

Зараз ви читаєте новину «На ретро-трамваях катали безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути