Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2008 19:17

На металопластикові вікна мають виписати паспорт та гарантію

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Вінничанин Максим Пелішенко встановлює металопластикові вікна у квартирі на сьомому поверсі. Господарі вирішили замінити нові дерев’яні вікна на металопластикові одразу після купівлі квартири
Вінничанин Максим Пелішенко встановлює металопластикові вікна у квартирі на сьомому поверсі. Господарі вирішили замінити нові дерев’яні вікна на металопластикові одразу після купівлі квартири

Віталій Воробей із містечка Гнівань Тиврівського району вирішив установити металопластикові вікна у власному будинку.

— Торік зробив ремонт у хаті, поміняв котла й батареї, тепер рішив поставити й вікна, — розповідає чоловік. — Будинок мій знаходиться на трасі, тож постійно чути звуки машин. Та й старі дерев"яні рами вже погнили, з них зимою тягнуло холодом.

Через Інтернет Віталій дізнався, що новою пропозицією сезону є п"ятикамерні вікна економ-класу. Вони на 10% дорожчі за стандартні трикамерні.

П"ять повітряних прошарків між склом зберігають тепло й захищають від шуму. Їх ставлять на балкони та в неопалюваних приміщеннях. Такі конструкції також мають ширшу раму — 70 мм. Це на 10 мм більше, ніж у стандартних профілів. Тому дозволяє зберігати тепло.

— Зразу хотів ставити саме такі, але інженери на фірмі відмовили, — говорить Віталій. — Пояснили, що пряме призначення таких вікон — вберегти від сильного холоду. Вони витримують 50-градусний мороз.

Чоловік вибрав трикамерні вікна фірми "Корса" та пластикові підвіконня. Щоб зекономити кошти Воробей самостійно робив демонтаж старих рам.

Призначення таких вікон — вберегти від сильного холоду

— Зробив собі 10 процентів знижку, — хвалиться чоловік. — Домовились із майстрами на конкретний день. Зранку за допомогою монтіровки повиймав усі дерев"яні рами. Майстри лише встановлювали металопластикові конструкції. Вони запінили щілини між рамою й отворами у стіні, згори заповнили герметиком.

За чотири вікна розміром 1х1,4 м і чотири підвіконники Віталій заплатив 5 тис. грн.

— Установлювати п"ятикамерні вікна з економ-пакета не бажано, — каже працівник фірми "Корса" Ігор Солотинський. — Їхні профілі мають тонші стінки, тому вони швидше ламаються.

Двокамерні вікна теж не радять ставити. Скло запотіває, а термін служби не більше 7 років. Майстри пропонують установити протимоскітні рами. Їх закріплюють на спеціальних шурупах.

— Можна відкривати вікно вночі, — пояcнює працівник фірми "Євровікна" Олег Маркуш, — не буде ніяких проблем із комарями. Краще вставляти протимоскітки у відчинене вікно, тоді вони не заслонятимуть світла.

По завершенні роботи майстри мають дати паспорт на пластикові вікна. Там зазначають, як доглядати за ними і виписують гарантійний талон. Усній гарантії, не підтвердженій паперами, довіряти не варто.

Зараз ви читаєте новину «На металопластикові вікна мають виписати паспорт та гарантію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути