Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2012 00:30

На 13-му окрузі влаштували виборчий тероризм

Автор: Фото надане прес-службою Миколи Катеринчука
  Микола Катеринчук створив на окрузі мережу безкоштовних юридичних консультацій, куди можуть прийти всі бажаючі
Микола Катеринчук створив на окрузі мережу безкоштовних юридичних консультацій, куди можуть прийти всі бажаючі

Два дні поспіль виборчий округ №13 був змушений займатися судовою тяганиною. Вдруге позов до окружної виборчої комісії подав самовисуванець, член Партії регіонів Юрій Яремчук. Перший суд він програв, коли вимагав пережеребкування складу дільничних комісій. Тепер він незадоволений установленими квотами та неправильними діями окружної комісії.

— Ніякої роботи на окрузі немає. Працюємо ночами, бо без кінця їздимо з Калинівки у Вінницю на суди. Тільки в два ночі з п'ятниці на суботу закінчився один суд, а у вівторок на другий поїхали, — говорить голова окружної виборчої комісії по 13-му округу Галина Тімофєєва, 60 років. — Подали клопотання, щоб перенесли на 15.00. Не встигаємо, роботи дуже багато. Треба зібрати керівний склад дільничних комісій, провести з ними навчання. До того ж справа стосується не тільки Яремчука, а всіх кандидатів та партій. Якщо буде скасована постанова нашої комісії, треба буде заново проводити всі процедури.

Клопотання суд задовольнив. Запросили також і треті сторони. Зразу відгукнулися довірені особи кандидата у депутати Миколи Катеринчука. Вони повідомили та залучили інших. На суд прийшли представники кандидатів Ірини Герасимової, Василя Сусли й об'єднання "Батьківщина".

— Вважаю позовну заяву Юрія Яремчука безпідставною, — каже довірена особа Миколи Катеринчука Руслан Чорнолуцький, 34 роки. — Інформація про несправедливе формування квот не відповідає дійсності. Адже він має 60 відсотків представництва у дільничних комісіях. Навіть Микола Катеринчук має менше, але не оскаржує дії комісії.

Усі представники третіх сторін стали на бік відповідача. Заявили, що виборчий процес на окрузі відбувався без порушень. Тому й не склали жодного протоколу під час роботи ОВК.

— На сьогоднішній день шановний позивач постійно зловживає правом на судовий захист, — зазначає адвокат 47-річний Роман Кругляк. Він представляє у суді інтереси голови окружної комісії. — Він просить скасувати постанову, відповідно до якої утворені дільничні комісії. Утворені та діють. І вже провели перші засідання. Якщо позов задовольнити, на 13-му окрузі вибори зірвуться.

— Згоден, — підтримує його Руслан Чорнолуцький. — Протягом цієї виборчої кампанії майже всі комісії окружного суду знають про надумані позовні вимоги Яремчука. І в задоволенні відмовляють. Тому частоту, з якою він ці заяви подає, можна назвати виборчим процесуальним тероризмом.

Кандидат у депутати Юрій Яремчук не веде передвиборної агітації, не зустрічається з виборцями.

— Навіть виборчого фонду у нього немає, — продовжує Руслан Васильович. — Це дає підставі сказати, що він не є публічним кандидатом. І його єдина місія — заважати виборчому процесу, використовуючи свій статус кандидата. Якби Яремчук вів публічну виборчу кампанію, то був би реальним кандидатом. На 13-му окрузі всі виборці знають про Миколу Катеринчука, який приходить на зустрічі, спілкується, допомагає. Катеринчук створив на окрузі мережу безкоштовних юридичних консультацій, куди можуть прийти всі бажаючі. А про Юрія Яремчука люди навіть не чули.

Згодом засідання знову відклали, тому що по першому рішенню суду Яремчук подав апеляцію. Обидві позовні заяви мають на меті скасувати склад дільничних комісій і створити нові. В апеляційному суді він справу програв. Тому й від подальшого розгляду другої справи відмовився.

— Це дуже добре. Сподіваюся, Юрій Якович зрозумів, що термін утворення комісій минув та поновленню не підлягає, — зазначає Галина Володимирівна. — І ми тепер будемо спокійно працювати. Тому що через ці судові засідання може завалитися весь виборчий процес на окрузі.

Микола Катеринчук й надалі стежитиме за законністю проведення виборів на своєму окрузі. І зробить усе, щоб вибори відбулися чесно та прозоро.

Зараз ви читаєте новину «На 13-му окрузі влаштували виборчий тероризм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути