Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2007 18:37

Музей у Шепетівці перекрили металочерепицею

— Гроші в області просили ще з початку року. Уже й не надіялися, що встигнем перекрити дах до кінця року, — розповідає директор  краєзнавчого музею в Шепетівці Хмельницької області Володимир Чікін. — У квітні надійшла частина — 20 тисяч гривень, і ми одразу купили у Києві металопластикову черепицю зеленого кольору.

Будівельники перекрили 400 кв. м покрівлі. На ремонт витратили майже 50 тис. грн.

— У холод міняли дах, щоб не пропали гроші, які потрібно використати цього року, — каже керівник будівельної бригади Микола Лисюк. — Добре, хоч груднева погода дозволила.

Востаннє капітально ремонтували краєзнавчий музей 60 років тому. До 1979-го тут розміщувався музей автора роману "Як гартувалася сталь" Миколи Островського. Коли майбутньому письменникові було 9 років, він із батьками оселився в Шепетівці. Звідси пішов до Червоної армії. Нині музей Островського — у новому приміщенні.

Краєзнавчий музей Шепетівки відомий іконою Успіння Пресвятої Богородиці ХІХ ст. До образа часто приходять віруючі, вважаючи його чудотворним.

Зараз ви читаєте новину «Музей у Шепетівці перекрили металочерепицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути