четвер, 24 червня 2010 20:08

"Можна замовити, щоб накопали черв"яків"

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Ірина Гирлєц із Вінниці вперше покаталась у кулі на воді у реакреаційному комплексі ”Паламаренково” у Літинському районі. Дівчина каже, що в ній важко пересуватись і при падінні закладає вуха
Ірина Гирлєц із Вінниці вперше покаталась у кулі на воді у реакреаційному комплексі ”Паламаренково” у Літинському районі. Дівчина каже, що в ній важко пересуватись і при падінні закладає вуха

"Чогось усі пруть на відпочинок як не в Крим, так за границю. А по області маса класних місць", — каже вінничанин 36-річний Валерій Дубінцев. Він рибалить у рекреаційному комплексі "Паламаренково" неподалік села Трибухи Літинського району.

— Рибалка супер, ставок спеціально зариблений, рибка клює. Зараз наловлю і будемо смажити.

День риболовлі коштує 50 грн. Із собою можна взяти до 4 кг риби.

— Ми приїхали з друзями. Зняли на вихідні будинок за 250 гривень. Дім зроблений із дерева, приємний запах, не жарко. Я пішов на рибалку, жінка з малим на катамарані плаває. Молодша донька з подружкою каталася на поні, ходили дивитися на звірів у міні-зоопарк, — розповідає Валерій. — Торік їздили сюди відпочивати на тиждень. Загоріли, відпочили, наїлися лісових суниць, гриби збирали. Вписалися в півтори тисячі гривень на сім"ю з чотирьох осіб. Щоб з"їздити в Крим, нам би цих грошей не хватило.

На ставку можна покататися у прозорій кулі.

— Це наша новинка, — каже працівник комплексу Сергій. — За 15 хвилин задоволення треба заплатити 25 гривень. Беремо тільки дорослих вагою до 90 кілограмів.

До причалу підходить 20-річна Ірина Гирлєц. Каже, що кататиметься вперше:

— Учора бачила, як каталися чоловіки, так насміялася, як вони переверталися в тих кулях.

Вписалися в півтори тисячі гривень на сім"ю з чотирьох осіб

— Треба стояти по центру і йти вперед, — радить Сергій, зіштовхуючи кулю у воду.

При першій спробі стати на ноги Ірина перевертається і падає. Встати їй вдається лише на кілька секунд.

— Хочу спробувати ще раз, щоб навчитися бігати в кулі по воді, — ділиться враженнями.


Відпочинок на воді пропонують неподалік села Лука-Мелешківська Вінницького району у  приватному комплексі "Кльове місце".

— Поряд річка, ліс, — розказує відпочивальник Андрій Островський, 29 років. — Можна взяти напрокат вудки, спінінги і навіть замовити, щоб накопали черв"яків.

У село Кинашів Тульчинського району на відпочинок їдуть росіяни, німці, угорці, китайці.  Там розташований музей  просто неба "Козацька левада". На території комплексу п"ять зариблених ставків. Музей створив місцевий художник Михайло Довгань 2005 року. Оформлений у національному стилі.

Популярний серед туристів водоспад у селі Петрик Літинського району. Там вздовж річки Згар розташована база відпочинку "Рибаче".

— Тут такий поток води, що добре розбиває целюліт, — каже Олена Танасієнко, 28 років. — Помітила, що після двох днів купання під водоспадом без проблем влажу в свої любимі штани.

За в"їзд на територію машиною треба заплатити 10 грн, додатково з кожного дорослого по 5 грн.

— Із чоловіком і дітьми їздимо туди на шашлики. Із собою не треба возити мангал, усе є, — продовжує Олена. — Чоловік рибалить. Іноді лишаємося на ніч.

Зараз ви читаєте новину «"Можна замовити, щоб накопали черв"яків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути