четвер, 21 січня 2010 18:14

Міськрада подарувала 29 візків

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Вінничани чекають у холі міськради вручення дитячих візочків батькам, діти яких народилися на новорічні та різдвяні свята
Вінничани чекають у холі міськради вручення дитячих візочків батькам, діти яких народилися на новорічні та різдвяні свята

29 немовлят народилися у Вінниці в Новий рік і на Різдво. У ніч на 1 січня дев"ять малюків — чотири хлопчики та п"ять дівчаток. На Різдво — 10 дівчаток і стільки ж хлопчиків. Першим о 01.25 з"явився на світ 1 січня хлопчик із вагою 4300 г та зростом 57 см.

14 січня від мерії родинам вручають подарунки. Забирати їх прийшли лише п"ять мам, замість інших — чоловіки. Після привітання мера Володимира Гройсмана, 31 рік, у залі засідань міськвиконкому батьків запрошують у хол. Там розставили візки, всередину кожного поклали м"яку іграшку.

Чоловіки стають у чергу, пред"являють паспорти — свій і дружини. У кого дівчинка — отримують рожевий папірець, за хлопчика — блакитний. Це аби працівниця, яка видає подарунки, не наплутала з кольором коляски.

— Куди лізеш? Після мене підеш, дома дружина хвора, сам спішу, — каже чоловік у синій спортивній куртці. Інший, в окулярах і блайзері з хутра, намагається пройти без черги. Батьки кілька секунд штовхаються, інші намагаються їх заспокоїти.

Прийшли лише п"ять мам

— Коляска — це доречний дарунок, ми її якраз не купували. Тільки збиралися, — зауважує 36-річний Олексій Бортюк. — Мій Миколка серед усіх виходить найдовший — 58 сантиметрів, а вага 3 кілограми 950 грам. Народився о 18.00 на Святвечір. Правда, спочатку були впевнені, що він з"явиться на Водохреща. У нас із дружиною Наталею це друга дитина. Старша Оленка вже другокласниця. Донечка так за братиком турбується, переживає. Якщо заплаче малий, і в неї сльози виступають. Наташа народила без ускладнень. Сказала, що було трохи важче, ніж перші пологи, але швидше. У три години приїхали в лікарню, у шість — був хлопчик. Уже забрав їх додому, почуваються чудово.

2009-го на Новий рік і Різдво народилися 32 дитини.

Зараз ви читаєте новину «Міськрада подарувала 29 візків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути