четвер, 10 квітня 2008 19:26

Мінімальні пенсії зростуть до прожиткового рівня

ІЗ квітня 2008 року зростуть пенсії, які були менші прожиткового мінімуму. Це стосується пенсіонерів, що отримували виплати по інвалідності та по втраті годувальника. Також — осіб, яким пенсії призначено за неповного стажу роботи, й тих, хто отримував державну соціальну допомогу. Тепер їм будуть виплачувати не менш як 481 грн.

— У нас були люди, які мали пенсію по 230 гривень, — пояснює начальник Пенсійного фонду Вінницької області Микола Черненко, 56 років. — Ті, хто отримував пенсію, більшу за прожитковий мінімум, підвищення майже не відчують.

По області близько 53 тис. громадян мали малі пенсії.

— Пенсія по втраті годувальників зросте суттєво, її диференціювали, — каже Черненко. — По догляду за однією дитиною вона становитиме 481 гривню, за двома — 577,2 і за трьома — 721,5. Раніше отримували одну суму — 284 гривні.

Із травня зросте "чорнобильська" пенсія. Раніше вона становила 370 грн, тепер буде близько 1000.

Микола Черненко зауважує, що йти до Пенсійного фонду для перерахунку пенсій не потрібно. Це зроблять автоматично. Перші виплати будуть на початку травня.

У Пенсійному фонді обіцяють, що з жовтня прожитковий мінімум зросте на 17 грн. Тоді коефіцієнт трудового стажу зросте від 1,2 до 1,35 за кожен відпрацьований рік.

Зараз ви читаєте новину «Мінімальні пенсії зростуть до прожиткового рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути