понеділок, 22 квітня 2013 05:15

Мер Вінниці заробляє менше за дружину

Вінницький мер 35-річний Володимир Гройсман найбільше заробив за минулий рік серед місцевих чиновників. Він задекларував 827 тис. грн. Статки його дружини склали на 50 тис. грн більше.

Гройсмани мешкають у двоповерховому будинку біля Гніванського шосе на околиці Вінниці. Їздять "Тойотою Ленд Крузер" та "Фольксфаґеном Таурег".

— Уже кілька років підряд Гройсмани запускають розкошні феєрверки. Ми всі біжимо і дивимося. Ті гроші, що він заробив, то всьо з його бізнесу. Якщо порівняти Вінницю з Житомиром, то наше місто просто казка. Є нормальні дороги, світло, і головне — чисто вокруг, — каже сусід мера 51-річний Сергій Грушко. — Володя правильний мер, весь час працює. З нами не дружить, але здоровається.

Губернатор Вінниччини 48-річний Іван Мовчан отримав торік 151 тис. грн. Щомісяця отримує 12,5 тис. грн. З дружиною мають автомобілі "Тойота Ленд Крузер" та "Мерседес-Бенц МL 63 АМ6". Живуть у триповерховому будинку площею 112 кв. м в мікрорайоні Корея. Має квартиру на 206 "квадратів" і земельну ділянку площею 718 кв. м. Офіційно Іван Мовчан уже рік не керує крижопільським "Кряжем". Виробництвом займається його товариш Ігор Кушнір.

Перший заступник Мовчана 36-річний Максим Боровський заробив втричі більше за губернатора — 407 тис. Має квартиру на 143 "квадрати". Їздить "Лексусом". До призначення очолював обласне казначейство.

Річний дохід заступника губернатора Романа Аксельрода становить 174 тис. Він має гектар землі, житловий будинок на 300 кв. м і дві "Тойоти Рав". Його дружина заробила 300 тис. грн.

— Я один із заступників, хто заробив менше, ніж Мовчан. На моїх рахунках 130 тисяч. Маю "уазик" 1989 року випуску, але їжджу службовою "Субару". Живу з дочкою в двоповерховому будинку по Гніванському шосе. Моя родина заробила майже мільйон гривень, — каже екс-заступник губернатора Володимир Барецький. — Торік дозволив купити собі плазмовий телевізор. Віддав за нього 22 тисячі гривень. Він такий, що одним махом руки включається і на голос реагує. Кажу: "Включити", і він вмикається.

Заступник губернатора Григорій Дерун живе у будинку і має квартиру. За минулий рік отримав 87 тис. грн, теж має дві "Тойоти". Такою ж автівкою їздить заступник Любов Спірідонова. Заробила 156 тис.

Зараз ви читаєте новину «Мер Вінниці заробляє менше за дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути