четвер, 18 вересня 2008 20:58

Кредитною карткою можна користуватися безкоштовно 55 днів

— Кредитну картку я оформив торік, — розповідає вінничанин Олександр Левченко. — Нею користуюся, коли потрібні гроші. Цього місяця на фірмі затримали зарплату. Колеги бігають позичають одне в одного. А я зняв із банкомата. Якщо поверну гроші протягом 55 днів — відсотків не сплачуватиму.

Спочатку сума кредитної картки обмежена. Не більше шести середньомісячних зарплат. Якщо вчасно повертати гроші, суму можуть збільшити до 20 тис. грн.

— Уважно читайте кредитний договір перед тим, як його підписувати, — застерігає менеджер "Приватбанку" Олександр Білик. — Крім обіцяних у рекламі низьких відсотків, часто треба оплачувати страховку та великі комісійні збори.

У сумі ставка за позиками фінансових компаній може становити до 90% річних. Тобто за кожну позичену тисячу гривень доведеться повертати майже 2 тис. грн.

У банках позичати готівкові гроші вигідніше. Там середня ставка 53% річних. Тобто за кожну тисячу гривень повертають 1,5 тис.

"Райффайзен банк Аваль" видає готівку під 20% річних. Але вимагає поручительство.

Зараз ви читаєте новину «Кредитною карткою можна користуватися безкоштовно 55 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути