понеділок, 14 травня 2012 07:15

Художня гімнастика допомагає розкрити жіночність

Автор: фото: Тамара Тисячна
  Найкращі гімнастки тренера Вікторії Гаврилюк. Вона 12 років викладає гімнастику у Калинівській спортивній школі відділу освіти. За цей час виховала 14 кандидатів у майстри спорту
Найкращі гімнастки тренера Вікторії Гаврилюк. Вона 12 років викладає гімнастику у Калинівській спортивній школі відділу освіти. За цей час виховала 14 кандидатів у майстри спорту

4-6 травня у місті Калинівка пройшов 11-й Всеукраїнський турнір із художньої гімнастики "Вікторія". У ньому взяли участь 178 учасниць віком від 4 до 18 років із Вінниці, Калинівки, Білої Церкви, Львова, Чернівців, Миколаєва, Одеси та Києва.

— Художня гімнастика — один із найважчих та дуже своєрідний вид спорту, — розповідає тренер Калинівської спортивної школи відділу освіти Вікторія Гаврилюк. – Але разом із тим — найбільш видовищний та витончений. Ми набираємо дітей у свою секцію із 3,5-4 років. У цьому віці м'язи пластичніші, зв'язки краще розтягуються. Починаємо із простих вправ — пройтися на носочках або витягнути їх. Матері віддають дівчаток у нашу секцію передусім, щоб відкоригувати дітям фігуру, виправити поставу. Моїх дівчат у школі видно здалеку: вони рівненько ходять, сидять за партою. Художня гімнастика додає дівчаткам жіночності: манери стають витонченими, дівчина вміє подати себе — усмішка, поворот плеча, кожен жест стають неповторними.

Наймолодша учасниця турніру 3-річна Марія Середюк посіла п'яте місце. Займається художньою гімнастикою рік.

— Якби можна було віддати її у секцію раніше, то так і зробила б, — говорить мати Оксана. — Я сама гімнастка і бачу, що у неї хороші дані для цього виду спорту — є гнучкість, м'які коліна, вона сідає на шпагат практично без підготовки. Маша може вдома займатися ще й після занять.

Цей турнір — наймасштабніше та найфеєричніше свято міста. Він відбувся за сприяння Калинівської райдержадміністрації, дитячої юнацької спортивної школи відділу освіти,відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Калинівської РДА, громадської організації "Наш дім — Вінниччина", БО "Благодійний фонд "Розвиток Калинівського району", ТОВ "ЕКО-СФЕРА", ПрАТ "Калинівський машзавод", ресторану "Водограй", ТЦ "Екватор", ТОВ "Моноліт", ПрАТ "Калина", СПД "Форум". Усі 11 років турнір підтримує ТМ "Соки України" в особі Валентини Федорівни Гончарук.

Переможниць нагородили цінними подарунками, медалями та кубками. Зараз калинівські гімнастки готуються до тренувальних зборів у Болгарії зі львівськими та київськими спортсменками.

 

У своїх вікових категоріях калинівські гімнастки посіли такі призові місця:

Тренер Вікторія Гаврилюк

Перше місце: Вероніка Горбатюк, Дарія Чернієнко, Марина Вітюк, Анастасія Ціхановська, Софія Подчешинська, Анжеліка Дніпровська.

Друге місце: Юлія Москалюк, Анастасія Кравчук, Маргарита Заболотна, Анастасія Левчук, Ганна Ставнійчук, Ольга Вуйко, Ніколь Логінчук.

Третє місце: Тетяна Наумова, Тетяна Коломієць, Катерина Кравчук, Валерія Панасюк, Діана Матієнко, Злата Варламова.

Тренер Олександра Стафійчук

Друге місце: Богдана Лукіянчук, Катерина Степаченкова, Вікторія Піскун.

Третє місце: Олександра Ковальська

Тренер Євгенія Салюк

Третє місце: Софія Бобрук, Дарія Бондар.

 

Зараз ви читаєте новину «Художня гімнастика допомагає розкрити жіночність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути