Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2008 19:13

Гайсинські медики перекрили дорогу

"Віддайте зароблене!", "Голодний медик небезпечний!" — із такими гаслами 12 лютого вийшли до райдержадміністрації працівники Гайсинської районної та дитячої лікарні.

Медики не отримали зарплати за січень і авансу за лютий. Їм заборгували 1,1 млн грн. Документи на виплату були подані начальнику райздороввідділу Миколі Олійнику.

— Проблема в конфлікті між головним лікарем Павлом Константіновим і головою районної райдержадміністрації Владиславом Уткіним, — каже голова районної медичної профспілки 65-річна Тамара Бєлай.

2007 року голова району звільнив головлікаря. Суд поновив Константінова на посаді. Згодом територіальне медичне об"єднання ліквідували і перетворили на Центральну районну та дитячу лікарню. 51-річний Павло Константінов до новоствореної установи не потрапив. Але на посаді головлікаря його знову утвердив суд. Документи за підписом Константінова у райадміністрації не визнають. Прокоментувати ситуацію головлікар не зміг — він перебував на лікарняному.

До медиків посадовці не вийшли.

Пікетувальники на 20 хв. перекрили дорогу перед будівлею райадміністрації. Частина людей пішла шукати чиновників по кабінетах. Їх запросив до себе перший заступник голови Віталій Руденко. Повідомив, що для вирішення проблеми створять комісію.

— До кінця тижня зарплата буде виплачена, — сказав він. — Ми перерахували гроші на райвідділ охорони здоров"я ще 28 січня.

Руденко не пояснив, навіщо створювати комісію, якщо є гроші.

Кабінет начальника райздороввідділу Олійника був закритим. Голова райдержадміністрації Владислав Уткін перебував у відпустці.

У середу медикам почали виплачувати гроші.

Зараз ви читаєте новину «Гайсинські медики перекрили дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути