Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2009 18:13

Електродні котли економлять електроенергію

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Директор підприємства ”СВ-Енерджи” Олександр Шимчук показує відвідувачу зразок опалювальної системи з електродним котлом
Директор підприємства ”СВ-Енерджи” Олександр Шимчук показує відвідувачу зразок опалювальної системи з електродним котлом

Кожна людина прагне затишку і тепла у своїй оселі. Бажає, щоб опалювальна система була високоефективною, безпечною і економною. У наш час, коли ціна на природний газ постійно зростає, шукають альтернативні джерела опалення житлових приміщень.

Житель селища Муровані Курилівці 33-річний Олександр Миколайчук установив у своїй двокімнатній квартирі електродний котел "Галан" потужністю 5 кВт. Монтаж системи електроопалення виконували спеціалісти вінницького підприємства "СВ-Енерджи". Фірма здійснює електромонтажні, проектні роботи, укладає договори з енергопостачальними організаціями та продає електрокотли.

— Дуже задоволений! — каже Миколайчук. — Раніше в мене парове було на дровах, бо в Мурованих Курилівцях газу нема. Димохід був виведений попід балкон. Доки палиться — тепло, а вранці вставали — холодно. Діти в теплих носках і капцях ходили. А зараз бігають босі, і ніяких у хаті труб, дров. Котел стоїть на мінімумі, а температура нижче 20 градусів не опускається. Автоматика працює чудово. За порадою працівників фірми "СВ-Енерджи" я ще поміняв звичайний електролічильник на тарифікований "день-ніч". По оплаті виходить економно.

На встановлення електричної опалювальної системи Миколайчук витратив 6,5 тис. грн.

Раніше застосовували на підводних човнах

— Це набагато дешевше, аніж опалення на газу, — стверджує чоловік. — Там один газовий котел коштує близько 8 тисяч, тоді як ціна електродного — всього 2,5 тисячі гривень.

— Електричні електродні котли і справді революція у світі сучасних опалювальних систем, — Олександр Шимчук, директор фірми "СВ-Енерджи", підводить до стенда з макетом системи. — Ось ця невелика трубка, — показує на темно-синю трубку діаметром 80 мм і висотою 420 мм, — і є наш диво-котел. Раніше такі застосовували на підводних човнах. Це котли проточного типу, тому на їх установку не потрібно спеціальних дозвільних документів. У розетку увімкнув — і все.

Вага електродного котла — від 2,5 до 6,5 кг. Замість води в ньому використовують спеціальний теплоносій. Процес його нагріву відбувається за рахунок розщеплення на позитивно і негативно заряджені іони. Рухаючись до відповідних електродів, вони виділяють енергію. Коефіцієнт корисної дії електродних котлів — 96–98%.

— Для оптимізації роботи котла виробники продумали автоматичний цифровий регулятор температури, — продовжує Шимчук. — Він до 40–60 відсотків скорочує реальний час роботи котла, економить електроенергію та в автоматичному режимі цілодобово підтримує необхідну температуру в системі. Якщо ж виникають якісь несправності,  регулятор відключає котел.

Компанія-виробник "Галан-Київ" дає на електродні котли один рік гарантії. Фірма "СВ-Енерджи" здійснює їх післягарантійне обслуговування. При монтажу на труби та радіатори фірма дає 10% знижки.

м. Вінниця, вул. 1 Травня, 84, тел.: (0432) 67 14 43, (093) 751 10 07

Зараз ви читаєте новину «Електродні котли економлять електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути