Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Дівчат від самогубства врятували матері

Увечері 27 вересня до райлікарні в Козятині доправили двох 15-річних місцевих дівчат. Подруги наковталися пігулок "Амінозіну" та "Цезаму". Хотіли накласти на себе руки.

— Якби дітей вчасно не привезли, їх би вже живими не було, — зітхає завідувач реанімаційного відділення Козятинської райлікарні Валерій Шуляк. — Їх привезли в стані коми.

Лікарів викликала мати однієї з дівчат. Дочка подзвонила додому після 20.00. Сказала, що прийти не зможе, бо почувається зле. Голос у доньки був млявий. Жінка відчула недобре, видзвонила матір другої дівчини. Разом вони знайшли дочок у знайомих в одній із хат у Козятині.

— Пацієнтки наковталися різних ліків, які лежали в аптечці, — продовжує Валерій Опанасович. — Ці препарати-нейролептики викликають сонливість, понижують тиск. До тями діти прийшли наступного дня.
Дівчата — подруги, їхні імена не розголошують. Разом навчалися в козятинській школі. Цього року одна із них поступила на навчання до профтехучилища у Вінниці.
— Коли спілкувалася із дітьми, одразу зрозуміла, що ця ситуація сильно їх налякала, — каже психотерапевт райлікарні Руслана Гудзовська. — Наковтатися таблеток їх підштовхнуло багато причин. Це і невдале кохання, і непорозуміння із батьками, міжособисті відносини. У такому віці психіка неповнолітніх вразлива. Дівчата мене переконали, що більше накладати на себе руки не збираються. Будемо на це сподіватися. Їх уже відпустили додому.

Зараз ви читаєте новину «Дівчат від самогубства врятували матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути