Ексклюзиви
четвер, 18 листопада 2010 17:29

Десятикласники у селах вчаться по телефонах

Десятикласники досі не отримали підручників. Учням пропонують скачувати електронні версії підручників із сайта Міністерства освіти.

— Інколи я з телефона заходжу в інтернет, бо комп'ютера не маю, — розповідає 16-річна Наталя Шклярчук із села Клекотини Шаргородського району. — До уроків готуюся по старих книжках, щось шукаю в бібліотеці. А ще дають ксерити вчителі. На це трачу 1–3 гривні в тиждень. Смотря скільки листків. Ксерокопія одного листка коштує 40 копійок.

Вінницька область мала б отримати 226 625 підручників для десятих класів. Надійшло 112 тисяч.

— Найбільша проблема школи — це 10-ті класи, — розповідає Світлана Томчук, директор Клекотинської школи. — Міністерство освіти обіцяло, що підручники будуть до кінця жовтня, але їх і досі немає. На 48 наших десятикласників є один підручник з фізики та два з історії.

— Як тільки підручники надходять, ми того ж дня розсилаємо їх по районах, — говорить Андрій  Лисак, 41 рік, заступник начальника обласного управління освіти. — У всіх школах є комп'ютерні класи. Учні мають право ходити туди після уроків, там є електронні версії підручників, навіть якщо немає інтернету. Роздрукувати потрібну тему в комп'ютерному класі можна безкоштовно. Якщо немає принтера чи паперу, можна зробити короткий конспект матеріалу чи принаймні просто прочитати його. Якщо дітей не пускають у комп'ютерні класи займатися, можна поскаржитися на гарячу лінію обласного управління освіти за телефоном (0432) 35 10 98.

Андрій Лисак додає, що підручники надходять щодня і за місяць ними забезпечать усі школи.

Зараз ви читаєте новину «Десятикласники у селах вчаться по телефонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути