Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 16:10

Ціна на хліб не має перевищувати 2,3 гривні

Губернатор Вінниччини Олександр Домбровський заборонив Вінницькому хлібзаводу піднімати в регіоні ціну на білий хліб вище за 2,12 грн, а на чорний — вище за 2,3 грн. В обласному центрі, де транспортні витрати менші, вартість цього продукту не має перевищувати 2,04 грн за білий та 2,22 грн за чорний.

— 3 січня ціна на хліб у магазинах зросла до 2,5 гривні за буханку, — говорить начальник облуправління економіки 29-річний Андрій Гижко.

Торік обласна влада домовилася із заводом, що вартість хліба не підвищуватимуть. Однак у вересні відпускна ціна збільшилася на 10 коп. Тоді підприємство за кілька днів отримало 478 тис. грн прибутку, підрахували в управлінні економіки. Хлібзавод оштрафували більш ніж на мільйон гривень.

— Під час перевірки виявили ще низку недоліків, — говорить Андрій Гижко. — На виробництві занижували норми виходу хліба (вагу буханців. — "ГПУ").

Вищу ціну хліба за граничну в магазинах покупці можуть оскаржувати в інспекції з контролю цін за телефонами (0432) 66 11 22, 66 05 59.

Вінницький та Гайсинський хлібзаводи належать концерну "Хлібпром". Він має підприємства й у Львівській, Івано-Франківській, Рівненській та Черкаській областях.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на хліб не має перевищувати 2,3 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути