четвер, 07 серпня 2008 19:28

Через брак садків дітей розмістять у школі

На сесії Жмеринської міськради депутати ухвалили рішення відділити частину приміщення школи N3 під дошкільний заклад. Так управління освіти намагається вирішити проблему з браком місця для дітей дошкільного віку. Їх у Жмеринці на черзі 815.

— У нас найбільша черга дітей у садочок по всій області, — каже начальник управління освіти Петро Васянович, 59 років. — Ми набрали уже 300 дітей, а залишилося понад 500. У групи дитячих садків берем на п"ять-сім дітей більше норми, ставимо додаткові ліжка. Побудувати новий дитсадок можливості немає, тому шукаємо додаткові приміщення. У школі N3 зможемо відкрити одну ясельну групу. На другому поверсі відгородили частину коридору та два початкових класи для дошкільнят. Дітки заходитимуть у приміщення через окремий вхід. У групі буде 15–18 дітей.

Директор та педколектив школи N3 ініціативу управління освіти не підтримують.

— Шкільна та дошкільна установа — це різні режими роботи, — пояснює директор Леонід Шевченко, 61 рік. — Під час уроків діти будуть на прогулянках, і зайвий шум відволікатиме школярів. Навчання доведеться зробити у дві зміни. Через це школа може втратити учнів, а вчителі роботу.

Слова директора підтверджує й учителька початкових класів Світлана Захарчук, 48 років, із якою зустрічаємося на території школи. Жінка проводить на другий поверх, показує на двері кімнат, які мають забрати для дошкільнят. Усередину потрапити не вдається, класи зачинені.

— Я цього року теж набираю новий клас, — говорить вона. — Батьки підходять, питаються, а я нічого не знаю. А як же харчування? Їдальня в нас в іншому блоці. Діти в ясельній групі спатимуть, а в нас шість уроків, дзвінки, перерва. Як це все сумістити — не уявляю. Думаю, це не вирішить проблему дітей дошкільного віку. І взагалі чому проблеми одних дітей мають вирішуватись за рахунок інших?

Начальник управління освіти коментує:

— Обід їм приноситиме няня у спеціальному бідоні чи відрі, це не проблема. А дзвінки даються з центрального корпусу, їх не сильно чути. Крім того, ми плануємо відкрити подібні групи і в інших навчальних закладах. Уже говорили з директором школи N6. Він не проти.

Зараз ви читаєте новину «Через брак садків дітей розмістять у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути