понеділок, 28 липня 2008 18:22

Через аеропорт Вінниці літатимуть паломники

Обласна рада призупинила приватизацію Вінницького летовища.

— Ми оцінили аеропорт у 120 мільйонів гривень, — говорить заступник голови обладміністрації Валерій Коровій, 43 роки. — Але знайти інвестора, який би взявся його ремонтувати нам не вдавалося. Тому вирішили не продавати, а розпочати роботи з відновлення аеропорту. Нещодавно провели переговори з компанією "Аеросвіт".

Облрада виділила на ремонт 200 тис. грн. Уже розпочали реконструкцію злітної смуги, відновлюють приміщення. Коли роботу аеропорту відновлять, одразу відкриють 26 рейсів із Ізраїлю.

— Усім відомо, що хасиди щороку їздять до Умані в паломництво, — продовжує. — Їм доводиться летіти до Києва, там пересідати на автобуси. Із Вінниці до Умані їхати ближче. Тому наш аеропорт мав би зацікавити хасидів.

Останній раз на вінницьке летовище літак приземлявся 1996-го. Торік пасажиром аеропорту був президент України, який прилітав на Вінниччину.

2008 року планували кілька рейсів до Сімферополя. Вони не відбулися. Не було жодного пасажира, який погодився б заплатити 600 грн за перельот.

— Люди ще не звикли літати, тому необхідно провести гарну рекламну кампанію й розказати про переваги подорожей повітрям, — веде далі Коровій. — В інших країнах уряд компенсував частину витрат на перельоти, аби квитки були дешевшими. Коли люди звикали до цього виду транспорту, дотації припиняли. Найбільше аеропортом користуватимуться ті, хто їздить у відрядження.

Зараз ви читаєте новину «Через аеропорт Вінниці літатимуть паломники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути