Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 17:48

Будинку для самотніх бракує ліжок

Інвалідам із будинку для самотніх літніх людей "Затишок" у селі Нова Гребля Калинівського району тиждень тому видали чотири інвалідні візки та ліжка, два ходунки, п"ять ортопедичних палиць та милиці.

— Отримали ми їх безкоштовно від вінницького ортопедичного заводу, — розповідає директор територіального центру соціального обслуговування Олена Лановик, 58 років. — Ними будуть  користуватися лише інваліди першої групи. Таких тут 13.

"Затишок" відкрили рік тому. Він займає другий поверх Новогребельської дільничної лікарні.

— Тут просто рай, їсти є що, доглядають, — каже 73-річна Ганна Дишкант із села Гущинці, яка живе в будинку перший тиждень. — Із трьох років я не ходжу. Тільки руками можу щось робити. До цього тримала поросята на розвід і продаж. Чоловік давно вмер. Жили з сином на мою пенсію. Він бив мене. Має 30 років, іще не женатий. Коли мене забрали, то поїхав на заробітки до Києва.

Жінці видали новий інвалідний візок.

Мешканці "Затишку" 75% своїх пенсій перераховують на перебування в будинку та лікування. Харчують старих чотири рази на день. Господарства кількох сіл району передають у будинок крупи, картоплю, молоко. Наступного року тут планують садити свою картоплю.

Зараз у будинку живуть 24 літні людини. Розрахований "Затишок" на 40 місць. Збільшити кількість мешканців нині не можуть. Бракує коштів на закупівлю ліжок і зарплати персоналу.

Зараз ви читаєте новину «Будинку для самотніх бракує ліжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути