Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2008 19:23

Батько 12 дітей просить провести йому газ

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  80-річний Леонід Комарніцкий виходить від губернатора Вінниччини Олександра Домбровського. На прийом записуються в облдержадміністрації в перший та третій четвер місяця з 10.00 до 13.00: кабінет 100, телефон (0432) 61 49 96
80-річний Леонід Комарніцкий виходить від губернатора Вінниччини Олександра Домбровського. На прийом записуються в облдержадміністрації в перший та третій четвер місяця з 10.00 до 13.00: кабінет 100, телефон (0432) 61 49 96

На прийом до губернатора Вінниччини Олександра Домбровського, 46 років, потрібно записуватися в начальника відділу звернень Віталія Кудринецького. На початок квітня записалися 28 людей. Вони чекають у приймальні.

Викликають інваліда І групи 28-річну Олену Йосипчук. Жінка отримала інвалідність 2003 року, коли стався терористичний акт у маршрутці. Через травми не могла підніматися до своєї квартири на п"ятий поверх. Батьки купити житло на першому.

Жінка заходить до кабінету. Разом із Домбровським сидять начальники управлінь облдержадміністрації.

— Сусід почав будувати пристройку, — сідає біля столу губернатора Олена. — Через це моя квартира повністю розвалилася. У міськвиконкомі футболять з одного кабінету до іншого.

Домбровський при згадці про вибухи в маршрутках зітхає.

— Напишіть заяву міському голові Гройсману, а я попрошу його розібратися, — звертається до Олени.

54-річна Людмила Федоришина заходить із матір"ю 80-річною Ганною Люльчак-Сенчишиною, Героєм Соцпраці. Просить відремонтувати вулицю Космонавтів у селі Іванівці Шаргородського району.

— Перед кожними виборами обіщають дорогу прокласти, а приходять до влади і забувають. 25 років так мучимося, — розповідає Людмила Миколаївна.

— Держава не виділяє грошей на сільські дороги, — каже губернатор. — Якщо вирішимо їх ремонтувати, то гроші ми відірвемо у шкіл, лікарень. Можна спробувати відремонтувати дорогу в складчину.

Жінка схлипує, що їм це не по кишені. Домбровський наказує начальникові обласного комунуправління Романові Аксельроду знайти гроші на ремонт.

— Зробіть це заради Героя Соцпраці, — додає.

До приймальні заходять жінка та літній чоловік із ціпком.

— Батько живе сам у селі Медвідка Вінницького району, — пояснює 51-річна Світлана Комарніцка. — У село провели газ, а в хату підвести грошей нема.

— А брати-сестри у вас є? — питає Світлану Домбровський.

— У батька 12 синів і дочок, але всі не мають грошей.

— Це треба виростити дванадцятеро дітей, щоб на старості ніхто не поміг? — ледь не стає з-за столу Домбровський.

Запрошують наступну відвідувачку. Жінка приїхала з села Гнатівна Гайсинського району.

— Після смерті сестри лишилися дві племінниці, 23-річна Надя і 21-річна Люба Живенюки, — сідає на край стільця 48-річна Марія Лайко. — Врачі сказали, що в них 50 процентів розумового развітія. Вони геть негодні себе обійти. Цеї зими штахети від забору спалили в грубі. Живуть на те, що люди подадуть, бо їм даже пенсії по інвалідності не дали. Не знаю, що з ними робити.

Домбровський пропонує забрати жінок у інтернат для психічнохворих.

— Та вони втечуть! — махає рукою жінка. — Надя спокійніша, то, може, піде, а Любка вредна, криклива. Я її не можу вговорити обслєдованіє пройти.

Усі відвідувачі прийняті. Залишається Світлана Комарніцка. Вона не задоволена рішенням. Пише іншу заяву, щоб їй підвищили пенсію.

Зараз ви читаєте новину «Батько 12 дітей просить провести йому газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути