понеділок, 20 червня 2011 00:30

Багатодітна мати зберігає пільги

"Зараз ходжу вагітна від другого чоловіка. Від першого шлюбу маю двох хлопчиків 12 і 9 років. Моя знайома розказувала, що, навіть народивши третього, наша сім'я не буде багатодітною, бо діти від різних батьків. То ми тепер не можемо на льготи претендувати?"

Запитує Надія Жданюк, 31 рік, м. Вінниця

— Роз'яснення щодо цього закону досі не прийшли. Тому кожен відділ соціального захисту діє на свій розсуд. Але це ж діти, тому ми всім багатодітним посвідчення видаємо, — говорить 42-річна Світлана Багрій, завідувач сектору обліку громадян департаменту праці Вінницької міськради.

— Навіть якщо матір живе з іншим чоловіком. Обдзвонювали всі комунальні організації, просили, щоб приймали довідки від нашого відділу, що сім'я багатодітна. Якщо прийдуть роз'яснення, що таку сім'ю не можна вважати багатодітною, будемо давати оголошення, що ті сім'ї вже не багатодітні. Навряд чи їх заставлять повертати кошти, нараховані раніше. Хоча в нашій країні буває всяке.

— Пільги на 50-відсоткову сплату за комунальні послуги і телефон зберігаються, якщо номер записаний на матір, — розповідає начальник служби у справах дітей Вінницької райдержадміністрації Тетяна Багрій, 32 роки. — Тобто, коли багатодітна мати є власницею квартири. У разі усиновлення другим чоловіком дітей від першого шлюбу родину будуть вважати багатодітною. Але для цього рідного батька повинні позбавити батьківських прав. Або він має написати відмову, або в суді доводять, що він не виконує свої батьківські обов'язки. Ще один варіант — доводять, що він не є біологічним батьком дітей.

Зараз ви читаєте новину «Багатодітна мати зберігає пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути