Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2010 16:51

"Якщо звільнять — кілька місяців відпочину, бо сердечко болить"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Газета по-українськи" поцікавилася, де шукатимуть роботу теперішні голови районів у разі звільнення.

— Збираюся продовжувати працювати, бо мене призначили лише у листопаді минулого року, — каже Василь Якубчик, 54 роки, голова Барської райдержадміністрації. — До того ж мене висувало Барське земляцтво. Раніше працював начальником обласної податкової.

Голова Бершадської РДА 42-річна Світлана Шульц залишиться в політиці:

— Швидше за все, піду працювати у партію "Собор"Анатолія Матвієнка. Там працювала й до цього його помічником. Хоча можу влаштуватися й у відділ фінансів, і в центр зайнятості. Точно знаю — ніколи не буду в опозиції до виконавчої влади. Якщо навіть не погоджуватимуся із чиїмось рішенням, краще промовчу, але в опозицію не піду.

— Мене вже звільняли з посади заступника голови райдержадміністрації з приходом "помаранчевих" до влади, — говорить Людмила Мельник, 48 років, голова Жмеринської РДА. — Отоді я добре побачила, як із тобою ніхто не хоче здороватися і сприймають непонятно за кого. На посаді голови працюю із серпня минулого року. Що стосується подальшої роботи, то місяць тому я отримала диплом магістра державного управління. Нічим іншим, крім державної служби, займатися не вмію. Бізнесу свого не маю.

Начальник Козятинської РДА 45-річний Віктор Заїчко у разі відставки влаштується за спеціальністю на залізницю.

— Знав, що прийде новий президент зі своєю командою, тому готовий до звільнення, — каже голова Калинівської РДА Олександр Мідяний, 51 рік. — Якщо звільнять — кілька місяців відпочину, бо сердечко болить. Потім стану в центр зайнятості на облік. Далі, скоріше за все, займуся громадською роботою.

Керівник Крижопільської райдержадміністрації Григорій Тарабанчук, 60 років, торік у серпні вийшов на пенсію.

— Якщо звільнять, приділю більше уваги сім"ї, можливо, трохи відпочину. Маю 40 років стажу, все життя працюю. Навіть за кордоном не вдалося побувати. Їздив лише в Угорщину й Польщу, і то в 1980-х, коли туди їздили "челноками".

— Планую зайнятися науковою роботою, — говорить начальник Липовецької РДА 48-річний Василь Балдинюк. — Торік закінчив академію при президентові України. Маю диплом магістра. За освітою лікар, може, влаштуюся за спеціальністю. У центр зайнятості не звертатимуся. Туди в основному йдуть ті, хто не хоче працювати.

Михайло Нагорний, 51 рік, голова Літинського району:

— Думаю, як звільнять, то запропонують якусь іншу роботу. Маю два дипломи про вищу освіту. За одним учитель англійської мови, за другим — магістр управління державного соціального розвитку.

56-річний Володимир Томчук, голова Могилів-Подільської РДА, вже залишав посаду, коли до влади прийшов Віктор Ющенко.

— Тоді звільнили всіх голів в нашій області. Мене призначили знову через рік. Взагалі-то чув, що цей раз в області не будуть міняти голів райдержадміністрацій. А керувати облдержадміністрацією залишиться Домбровський, бо наша область одна з найкращих в Україні.

Керівник Мурованокуриловецької РДА Сергій Ладан, 29 років, за освітою юрист. Тому, можливо, започаткує власний бізнес.

— Будь-яка нормальна людина боїться звільнення, і я теж, — зазначає голова Немирівського району 52-річний Володимир Томашевський. — Це неправильно — міняти людей за партійним принципом. На місцях повинні залишатись люди, які хочуть працювати. Раніше мав роботу в управлінні аграрного розвитку, може, піду туди знову.

Петро Окорнюк, 55 років, голова Оратівської РДА:

— Займуся бізнесом. Коли йшов на цю посаду, прекрасно знав, що зі зміною президента, скоріше за все, мене звільнять. Як прийшов до влади, необробленими стояли 15 тисяч гектарів ріллі. Тепер у районі конкуренція за землю. Побудували три цегельні заводи, молокопереробний завод.

Анатолій Тимчак, 58 років, начальник Піщанської РДА, переконаний, що зможе зберегти посаду за собою.

— Думаю, новий президент керівників райдержадміністрацій буде оцінювати по їхніх справах, а не по партійній приналежності, — додає голова Погребищинського району Василь Осадчук, 51 рік. — Як показала минула влада, це неефективно. Власного бізнесу не маю, за освітою будівельник.

Чув, що цей раз в області не будуть міняти голів райдержадміністрацій

— Чув, що тих, хто щось робив, звільняти не будуть, — каже голова Теплицької РДА 55-річний Василь Романюк. — Ми провели газ у 27 населених пунктів, придбали вісім шкільних автобусів, то роботу добре видно. Якщо все ж таки звільнять, хочу влаштуватися за фахом, маю освіту інженера-будівельника. Колись мав власний бізнес.


— Працюємо з новим президентом нормально, і надалі збираюся працювати на цій же посаді, — запевняє голова Шаргородської райдержадміністрації Олег Ковальський, 39 років.

55-річний Валерій Томчук, керівник Тиврівської РДА, може піти на викладацьку роботу. Він кандидат технічних наук:

— Якщо прийде новий губернатор, усе буде залежати від того, якою він захоче бачити область. Якщо схоче, щоб і надалі залишалася рейтинговою, то подумає, чи міняти всіх, чи когось залишити. Відсотків 40 голів райдержадміністрацій можуть ефективно працювати. Тут треба до кожного індивідуальний підхід, оцінювати роботу. І якщо людина п"ять років працювала ефективно, значить, їй далі треба довірити цю ж посаду.

Голова Томашпільської РДА Анатолій Олійник, 50 років, до звільнення був готовий, відколи його призначили на посаду:

— За своє життя тричі піднімався і швидко падав. У 28 років став завідувачем оргвідділу райкому комсомолу, потім був першим і третім секретарем райкому комсомолу. Коли народилися двоє синів-близнят, звільнився, переїхав у Тульчин. Три роки працював нічним вихователем в інтернаті. Доглядав за дітьми, носив горшки. Тоді був головою райради. Дев"ять років займався бізнесом, торгував мобілками, орендував землю. Якщо зараз звільнять — піду в опозицію.

53-річний Михайло Каратнюк, керівник Тростянецької райдержадміністрації:

— Раніше працював в енергетиці, може, піду туди проситися на роботу. Звільнення не боюся, але й речей поки що не пакую.

Шукатимуть роботу за спеціальністю голова Хмільницької РДА Володимир Лановий, 59 років. Він має сільськогосподарську освіту. Також — начальник Чернівецької райдержадміністрації Валерій Яцко, 44 роки, він має диплом економіста. Керівник Тульчинської РДА 44-річний Олег Новіцький займеться бізнесом.

— За освітою я вчитель фізичного виховання, депутат районної ради, — говорить голова Ямпільського району Володимир Волошин, 46 років. — Якщо звільнять, залишуся працювати в Ямполі.

Голови Вінницької РДА 53-річний Юрій Щетинін, Гайсинської — 46-річний Владислав Уткін, Іллінецької — Володимир Анікеєнко, 41 рік, Чечельницької — Ольга Бєсєда, 48 років, сказали, що про звільнення їх іще ніхто не попереджав. Тому працюють у звичному режимі.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо звільнять — кілька місяців відпочину, бо сердечко болить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути