Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2012 17:07
Віктор Грачов
Віктор Грачов
Заслужений тренер України, футбольний експерт

Буффон тиснув авторитетом на гравців "Шахтаря"

Донецький "Шахтар" зіграв унічию 1:1 з туринським "Ювентусом" у виїзному матчі групового етапу Ліги чемпіонів.

Після поєдинку Рац, Ракицький та Мхітарян давали інтерв'ю. По їх обличчях було видно, що хлопці засмучені саме результатом зустрічі, а не своєю грою. Вони могли схилити шальки терезів на свій бік. Особливо варто відзначити момент Вілліана, коли м'яч влучив у поперечину. Це трапилося вже в доданий арбітром час.

Перед матчем я прогнозував перемогу "Шахтаря" з рахунком 2:1. Мені дуже хотілося, щоб "гірники" таки забили свій другий м'яч. Вони були дуже близькими до цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" зіграв унічию з "Ювентусом", "Челсі" розгромив "Нордшелланд"

Все-таки, 1:1 — хороший результат. Якщо "Шахтар" продовжить свої виступи за графіком "вдома - перемога, на виїзді — нічия", то команда вийде з групи. В раунді плей-офф "гірникам" буде легше. У нашому квартеті є три команди приблизно одного рівня. Якщо "Шахтар" продовжить демонструвати таку гру, то команда нікуди не дінеться і вийде з групи. "Челсі" з "Ювентусом" розіграють другу путівку у плей-офф.

Склалося враження, що Буффон трішки тиснув авторитетом на гравців "Шахтаря". Це голкіпер світового класу, йому дійсно важко забити. "Гірники" намагалися діяти по-більярдному — били просто в лузу, так, щоб він не дістав. Якщо проаналізувати статистику ударів наших футболістів, то крім удару Срни, "гірники" більше не влучили у ворота. Даріо зі штрафного вдало пробив, але Буффон витягнув практично мертвий м'яч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" змусив "Ювентус" грати в п'ять захисників"- Євтушенко

Напевне, ім'я голкіпера "Ювентуса" та авторитет самої команди таки тяжіли над "гірниками". Футболісти, особливо Вілліан та Тейшейра, намагалися поцілити у самий кут. Можливо варто було частіше пробивати по воротах.

Команда виглядала впевнено, спокійно та холоднокровно. Після матчу футболісти скаржилися на якість поля в Турині. Все одно "гірники" добре контролювали м'яч, вправно з ним працювали. Головне, що контроль м'яча завершувався гострими атаками. Можемо пригадати, що данський "Нордшелланд" також контролював м'яч на "Донбас Арені", але зиску з цього вони не отримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прекрасний результат" - Луческу про нічию з "Ювентусом"

"Гірники" не дозволили "Ювентусу" зіграти. Я розгадав задум Мірчі Луческу. Команда зробила все, щоб нейтралізувати чемпіона Італії саме у тактичному плані. Також у "Шахтарі" грають футболісти з високою виконавською майстерністю. Хоча гості і не виграли матч, але тактично переграли господарів, не дали їм проявити свої сильні якості. Не згоден, що "Ювентус" погано виглядав вчора.

Мхітарян не забив, оскільки у нього були інші функції. Акцент в атаці робився на Тейшейру та Вілліана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми боялися "Шахтар" на початку матчу" - тренер "Ювентуса"

Легко у цій групі нікому не буде — ні "Челсі" з "Шахтарем", ні "Шахтареві" з "Челсі". Будуть складні матчі і може так трапитися, що один м'яч вирішить долю поєдинку. Все тільки починається. Наступне завдання "Шахтаря" — 23 жовтня на "Донбас Арені" обіграти "Челсі". У "гірників" все для цього є — гра, функціональний стан, тренер. Лондонці — діючий переможець Ліги чемпіонів. Може так статися, що "Шахтар" наступного року виграє цей турнір. Нічого дивного у цьому не буде.

Якщо "Шахтар" набере 10 очок, то вийде з групи. Поки "гірники" навіть випереджають графік.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Буффон розсмішив П'ятова: "Шахтар" зіграв унічию з "Ювентусом"

Хочеться, щоб київське "Динамо" також вийшло у плей-офф. Це честь країни. Киянам потрібно вибиратися з тої ями, в якій вони опинилися. Від цього виграє чемпіонат України.

Зараз ви читаєте новину «Буффон тиснув авторитетом на гравців "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути