понеділок, 11 лютого 2013 14:24
Віктор Догадайло
Віктор Догадайло
Футбольний експерт, колишній співробітник донецького "Шахтаря"

П'ятов показав, що голкіпер — це півкоманди

Національна збірна України перемогла Норвегію у дебютному матчі Михайла Фоменка. Спаринг закінчився з рахунком 2:0. Голи забили Микола Морозюк та Андрій Ярмоленко.

Це було перше знайомство Михайла Івановича та гравців. Ми всі побачили, що у команди є дух та одержимість. У футболістів була атакувальна психологія, вони старалися з першої до останньої хвилини і максимально віддавалися грі. Це потішило.

Ми побачили, що не було жодного байдужого гравця. У плані психології це дуже важливий момент. На даному етапі потрібно сформувати менталітет переможця. 22 березня ми граємо з Польщею матч відбору на ЧС-2014. Ми виграли, а вони свій спаринг програли. У цьому плані у нас буде маленька перевага.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України перемогла Норвегію у дебютному матчі Фоменка

Другий позитивний момент стосується організації гри команди. У збірної було чотири захисники і два опорних півзахисники, а групу атаки складали швидкісні футболісти. Команді вдалося перевершити норвежців у швидкості, руху на полі та взаємодії. І найголовніше, у швидкості мислення. У цьому матчі ми робили все швидше, ніж суперник. Це було помітно, особливо до 63 хвилини, коли Фоменко провів планові заміни.

Третій дуже хороший момент — максимальна реалізація гольових моментів. Коли наші забивали перший гол, Ярмоленко зробив передачу на хід Федецькому, Артем віддав флангову передачу, а Морозюк з позиції лівого нападника-півзахисника завершив атаку. Що стосується другого м'яча, то Зозуля скидав м'яч Ярмоленку, а Андрій з позиції центрального півзахисника чи другого відтягнутого нападника забивав м'яч. Був присутній рух на полі і діапазон. Не було такого, що отримав завдання і граєш на своєму фланзі.

А найголовніший позитив від матчу — це перемога. Хочеться ще відзначити супер впевнені дії П'ятова. Раніше йому не вистачало психологічної впевненості, а цей матч дозволив показати йому свою справжню майстерність. Він виручив команду у випадку з пенальті та іншими моментами. П'ятов показав, що голкіпер — це півкоманди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Позитивних моментів було значно більше, ніж негативних" - Фоменко

Михайло Іванович сформував нову лінію захисту з Хачеріді та Мандзюком у центрі. Футболісти вперше зіграли у такому складі. Зліва Фоменко поставив досвідченого Шевчука, а позицію правого захисника зайняв Федецький. В Артема дуже великий потенціал.

Найбільше здивувала заміна, коли замість Хачеріді вийшов Коноплянка. Вийшла дуже цікава перестановка — Федецький і Мандзюк, два одноклубники, грають у центрі захисту разом. Морозюк сідає на позицію правого захисника.

Помітний момент універсалізму. Фоменко говорив, що команда має мати набір тактик. Ми бачимо, що Федецький може з позиції правого захисника перейти в центр, а Морозюк зайняти місце Артема. Такі перестановки можуть стати несподіванкою для суперника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Польщі прислала шпигуна на матч України і Норвегії

Я б відзначив гравців, які вийшли у стартовому складі. У будь-якому випадку була помітна команда. Фактично до 63-ї хвилини ми володіли ініціативою і забезпечили результат. Чому потім віддали ініціативу? Футболістам, які вийшли на заміну, було трохи важко ввійти у гру. Також позначилася мотивація гравців збірної Норвегії.

Крім позитивних моментів, у матчі були і негативні. На них не можна закривати очі, особливо у світлі проведення матчу з Польщею.

У першу чергу, це якість виконання передач. На перших хвилинах помилився Ярмоленко. Це могло привести до виходу один на один. Потім помилку допустив Тимощук. Пізніше Коноплянка віддавав передачу назад. Знову міг би бути вихід один на один. Апофеоз всього — це передача Степаненка вздовж поля. М'яч перехопив гравець атаки збірної Норвегії і Мандзюк був змушений порушувати правила, за що отримав червону картку. Поки якість передач залишає бажати кращого. Треба над цим працювати, щоб вирішувати завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найкращим у матчі з Норвегією був П'ятов" - Гецко

Другий негативний момент стосується травм. Хачеріді та Коноплянка отримали мікротравми. Це пов'язано з тим, що збірна включила максимальні швидкості. На цьому етапі команда до них не готова, адже сезон в Україні ще не розпочався.

До матчу з Польщею залишається більше місяця. За цей час гравці зможуть увійти у потрібне русло. До речі, Кучер також не зіграв з норвежцями через мікротравму. Тренери вирішили не ризикувати його здоров'ям перед матчами Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «П'ятов показав, що голкіпер — це півкоманди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути