Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2011 06:30

Звільнили спеціалістів із грипу

1 березня ліквідували Український центр грипу. Він утратив статус окремої державної установи й тепер підпорядкований санітарно-епідеміологічній службі. Такий наказ торік у листопаді видав екс-міністр охорони здоров'я Зіновій Митник.

Увесь персонал (понад 20 осіб) звільнили 28 лютого. Центр існував із листопада 2007-го, офіс мав на п'ятому поверсі в будинку №41 по вул. Ярославській у Києві.

— Центр грипу займав увесь поверх, більше 200 квадратних метрів. Це ж треба було купити для нього обладнання, меблі, набрати людей, а все це — кошти. Наша держава не може утримувати таку структуру, — коментує  Віктор Світа, заступник головлікаря Центральної санепідемстанції. — Не думаю, що реорганізація щось змінить. З іншого боку, раніше був спеціальний колектив, були фінанси. А тепер усе це буде робити СЕС.

— Завдяки нашій роботі населення почало краще ставитися до здоров'я. Минулого року понад 600 тисяч українців зробили щеплення від грипу, — каже  Олександр Гриневич, екс-директор Центру грипу.

Він не погоджується, що структуру слід було підпорядковувати санепідемстанції.

У п'ятницю, 11 березня, в усіх трьох кабінетах колишнього центру порожньо.

Останні два тижні в столиці побільшало хворих на застуду й грип.

— Кажуть, грип у Києві бушує наліво й направо. Нічого такого нема. Є сезонне підвищення захворюваності. До піку грип не дійде, відступить до кінця березня, — розказує  головний столичний імунолог Олег Назар.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили спеціалістів із грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути