середа, 27 січня 2010 07:05

Зурабова відрядили налагодити економічний діалог

Автор: фото з сайту www.ipu.com.ua
  Посол Росії Михайло Зурабов уміє говорити українською
Посол Росії Михайло Зурабов уміє говорити українською

У понеділок в Україну прибув російський посол 56-річний Михайло Зурабов. Його призначили торік у серпні. Російський президент Дмитро Медведєв не відряджав посла до Києва, звинувачуючи президента Віктора Ющенка у провадженні антиросійського курсу.

— Можна говорити про політичну складову відрядження посла, бо Медведєв розмовляв із ним щодо початку дипломатичної місії, вже знаючи про поразку Віктора Ющенка на президентських виборах, — каже 51-річний Михайло Пашков, виконувач обов"язків директора міжнародних програм Центру ім. Разумкова.

Посол привіз вірчі грамоти на ім"я президента Ющенка. Це кінець кремлівської гри в бойкот Віктора Андрійовича?

— Це свідчення продуктивного діалогу зовнішньополітичних відомств. Попередній посол Віктор Черномирдін часто діяв імпульсивно, часом публіцистично, що й призводило до непорозумінь у політичних питаннях. Зате за останні місяці дипломатам вдалося пом"якшити тональність діалогу Москви та Києва щодо майбутньої архітектури європейської безпеки, питань базування Чорноморського флоту.

Зурабова призначили ще й спецпредставником із розвитку торговельно-економічних відносин. Це сигнал для модернізації стосунків. Головне завдання нового посла — налагодити повномасштабний діалог, насамперед із економічних питань.

Перший виступ Зурабова українською здивував?

— Це не ексклюзив. У дипломатичній практиці це вияв поваги до держави. Зрештою, Зурабов мав щонайменше півроку, щоби навчитися розмовляти українською.

Зараз ви читаєте новину «Зурабова відрядили налагодити економічний діалог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути