вівторок, 20 жовтня 2009 18:10

Зоряні дощі падатимуть чотири дні

  У Північній півкулі спостерігачам слід лягти ногами на південь і спрямувати погляд догори. Не слід дивитися прямо на радіант, оскільки метеори, що летітимуть на вас, будуть дуже короткими
У Північній півкулі спостерігачам слід лягти ногами на південь і спрямувати погляд догори. Не слід дивитися прямо на радіант, оскільки метеори, що летітимуть на вас, будуть дуже короткими

Із середи до суботи земляни зможуть спостерігати зорепад. Цієї пори Земля проходить через пік метеорного потоку оріонідів. Ці частинки сотні років тому покинули хвіст комети Галлея і тепер згорають в атмосфері Землі. Але здається, що вони вилітають із сузір"я Оріон.

— Згоратиме 40–50 яскравих метеорів за годину, — розповідають у Київській астрономічній обсерваторії. — Щоб побачити їх, бажано виїхати за місто. Або піти у малоосвітлений район. Зорепади можна спостерігати з дев"ятої вечора, навіть якщо небо хмарне. Із собою варто взяти компас: яскраві частинки рухатимуться із заходу на схід. Не завадить прихопити теплий одяг — жовтневі ночі холодні.

Більш видовищний зорепад Леоніди буде 17–18 листопада. Падатиме до 100 зірок за годину. Оріоніди видно щороку в травні й жовтні. З Галлеєю Земля зустрінеться 2062 року.

— Зорепади — це романтичний період. Але на здоров"ї людей позначиться ненайкраще. У багатьох болітиме голова, підвищиться тиск, кілька днів люди можуть погано спати, — каже 42-річна астролог Олена Максимова. — У час зорепаду відбуваються електромагнітні коливання. Тому можуть бути проблеми з Інтернетом і телефонним зв"язком. Не варто переустановлювати програми на комп"ютерах.

Не матимуть грошей тільки ті, хто нічого не робитиме

Із зорепадами свій рух пришвидшуватиме Юпітер. З кінця 2008-го ця планета рухалася у зворотному напрямку й повільніше за Землю. Юпітер пов"язаний із фінансами. Через це багатьом цього року загрожувало безгрошів"я. Доки він розганятиметься, є можливість поліпшити фінансове становище. Не матимуть грошей тільки ті, хто нічого не робитиме.

Зараз ви читаєте новину «Зоряні дощі падатимуть чотири дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути