четвер, 29 грудня 2011 00:45

Золоті злитки надіслали поштою

Львівські митники в картонній посилці із США в Україну знайшли сувенірні позолочені злитки та швейцарський годинник. Знахідку оцінили у 187 тис. грн.

— Посилка була невелика, півметра на 70 сантиметрів, — каже Роман Макар, керівник прес-служби Львівської митниці. — Відправник-американець у декларації вказав, що всередині білизна, сорочки, штани, головні убори та косметика. Отримати посилку мав чоловік із Київської області. Її в Європу доставили літаком, а звідти в Україну поштовими автомобілями. Митникам ця коробка видалася підозрілою. Чому — розголошувати не можу. Відкрили її, а там 145 позолочених сувенірних злитків у вигляді стодоларової купюри, 30 порожніх дерев'яних шкатулок — мабуть, призначені для цих ювелірних виробів, новий швейцарський годинник у футлярі.

Також був сертифікат виробника — компанії "Вашинґтон Мінт". Злитки виготовлені зі срібла 999 проби, покриті золотом у 24 карати, вагою 1 унція.

— Такі коштовні речі можна пересилати поштою, вони не становлять історичної цінності, — каже Макар. — Але відправник, очевидь, хотів зекономити на держмиті. Якби вказав у декларації справжній товар, мав би заплатити близько 60 тисяч гривень.

До рішення суду знахідку зберігають у відділені Львівської митниці. Протокол надіслали відправнику. Американця можуть оштрафувати або конфіскувати предмети.

Торік поштою зі Львова у Велику Британію пересилали три ікони кінця ХVII — початку ХIХ ст. Твори народного сакрального мистецтва забороняють вивозити за межі країни.

Зараз ви читаєте новину «Золоті злитки надіслали поштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути