Ексклюзиви
вівторок, 04 серпня 2009 08:22

Знайшли весь череп Ґонґадзе

Юрій Бойченко, начальник прес-служби Генеральної прокуратури України, повідомив, що слідчо-оперативна група знайшла череп, який імовірно належить убитому журналісту Георгію Ґонґадзе.

— Череп знайшли з усіма фрагментами, в тому числі із зубами. Ті фрагменти, які були знайдені першими, співпадають із тим місцем на черепі, де не вистачало кісток. Зараз триває судово-медична експертиза. Коли будуть результати, ми про них повідомимо.

В Інтернеті з"явилася інформація, що під час розкопок слідчі знайшли ще три тіла. У Генпрокуратурі стверджують, що ці останки не пов"язані зі справою Ґонґадзе.

Перші фрагменти черепа, які можуть належати загиблому журналісту, знайшли 28 липня неподалік від села Сухоліси в Білоцерківському районі. На це місце вказав головний свідок у справі колишній генерал-лейтенант Олексій Пукач. Трьома днями пізніше слідчі Генпрокуратури знайшли напівзотлілі гумові рукавички, в яких він восени 2000 року міг обезголовити тіло Ґонґадзе.

Удова журналіста Мирослава повідомила, що українським експертам не довіряє. Минулої середи вона звернулася до генерального прокурора Олександра Медведька із заявою про відвід слідчого в цій справі та з проханням усунути від розслідування заступника генерального прокурора Миколу Голомшу. Генпрокурор заяву відхилив.

Валентина Теличенко, 40 років, яка представляє інтереси Мирослави Ґонґадзе, каже, якщо справу буде направлено до суду до президентських виборів, то про замовників убивства ніколи не стане відомо.

— У мене з Мирославою склалося стійке враження, що є намагання закінчити слідство в якомога стисліші строки, тобто до виборів фактично, і передати справу до суду, щоб звітувати про "успішне" розслідування справи Ґонґадзе. Прокуратура неодноразово вказувала на те, що Пукач — це ланка, яка пов"язує замовників і виконавців. Якщо це справді так, то тільки він може вказати на замовників. Треба почути — назвав він їх, чи не назвав. Якщо не вказав, то не треба передавати справу до суду.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли весь череп Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути