Ексклюзиви
вівторок, 01 серпня 2006 18:18

Жителям прикордоння спростять в"їзд до Росії

Українцям, які живуть у прикордонних районах, буде простіше їздити до Росії. Український уряд нещодавно затвердив угоду про спрощений перетин українсько-російського кордону, яку навесні  було підписано в Москві.

Після затвердження угоди обома сторонами жителі 20-кілометрової прикордонної смуги зможуть їздити до сусідньої держави через місцеві пункти пропуску в будь-який час доби. Також на території Росії не треба буде реєструвати легкові автомобілі.

— Облаштування місцевих пунктів пропуску вирішить серйозну проблему, — переконаний Андрій Демченко, 23 роки, із Луганського прикордонного загону. — Адже іноді людям, які хотіли провідати родичів, треба було долати десятки кілометрів до пункту пропуску на кордоні, а потім так само повертатися назад. Наприклад, жителі селища Сєверний в Краснодонському районі (Луганської області — "ГПУ") змушені були їздити до пропускного пункту Ізварине цілих 20 кілометрів. На Луганщині мають облаштувати 49 місцевих пунктів. Треба буде просто показати прикордонникам свій паспорт, де має бути відмітка, що ви є жителем прикордоння.

Діти до 16 років повинні мати свідоцтво про народження та виписку з будинкової книги про постійне проживання у прикордонному районі. За угодою, при спрощеному перетині кордону не треба буде заповнювати міграційних карток.

Україна має із Росією найдовший кордон, протяжність якого — 1971 км. Після його розмежування у кількох сотень тисяч жителів населених пунктів по обидва боки кордону залишилися родичі та друзі. Багато хто з українців має роботу в сусідній державі.

Зараз ви читаєте новину «Жителям прикордоння спростять в"їзд до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути